-yahoo- Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) Komp jak w podpisie na dfi . Mam dysk jako primary master na taśmie i na zworce i dvd na taśmie secondary master . Zainstalowałem XP i cały czas wyskakiwało mi żebym włorzył dysk z systemem. Dopiero jak podłączyłem drugi dysk na primary slave i slave na zworkach to normalnie odpaliłem XP o dziwo jak podłaczm po primary slave cokolwiek cd ,dvd ,cd-r to XP sie odpala a jak nic nie podłaczam to nie widzi systemu. edit :błąd rzeczowy :) Edytowane 25 Stycznia 2006 przez -yahoo- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 a zworka na dvd jest na slave czy na master? sprobuj odwrocic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-yahoo- Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Na dvd próbowałem wszystkich ustawień zworki jak również podpinałem taśme na secondary slave , czyli próbowałem wszystkich możliwych kombinacji. Jedyną zależnością jest to że musze mieć cokolwiek podłączone na primary slave. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 1. Sprawdź w BIOSie skąd się bootuje system (HDD0, HDD1, ...) 2. spróbuj wogóle wyjąć zworkę z HDD i odpalić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...