unknown44 Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Jak w temacie. Po reinstalce win98 SE nie widzi wogóle CD-ROMu. Pamiętam że trzeba było ciś usunąć w Menedżerze urządzeń i zrestartować kompa ale nie pamiętam co. Może ktoś pomóc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 podstawowy i pomocniczy kanał ide , chyba tak to sie nazywało , napewno to było coś o kontroli dysków , były 2 sztuki...sprawdz sam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unknown44 Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Został tylko standardowy podwójny kontroler ale nic się nie zmieniło. To chyba o co innego chodziło. Jak usuwam ten co został to mi się system zawiesza. A ten drugi co go usunąłem to się nawet nie odświeża. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unknown44 Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 O zauważyłem jeszcze jeden problem. Literki są ustawione tak jak w DOSie czyli np. Z=Y, a Y=Z. Jak to zmienić w win98SE? A co z tą stacją dysków? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Ustaw kodowanie znakow na polski programisty, a inne uklady usun. Co do cdromu to sprouj odszukac lowfilters o ile w 9x tez jest cos takiego: http://www.searchengines.pl/phpbb203/index...showtopic=37903 Jaka masz plyte glowna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unknown44 Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Płytę główną mam SpaceWalkera chyba. A w win98 nie ma LowFilters. :( To mi strasznie pracę ogranicza. Pamiętam, że zawsze był taki problem i trzeba było coś skasować w Menedżerze Urządzeń, ale nie pamiętam co. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Pytalem o model plyty, a nie producenta ;-) Albo chociaz jaki chipset ma plyta? Zainstalowales juz SP do Win 98SE ten do ktorego link Ci podawalem? W biosie cdrom jest wykrywany i ogolnie dziala, tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unknown44 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Program który updateuje sterowniki w CD-Romie też go nie widzi. W integrated peripherals też go nie widze. Pod IDE wszystko mam ustawione na 'auto'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 eh napiszesz wreszcie jaki chipset ma Twoja plyta? Pytam o to dlatego, ze np. do via sa sterowniki, do sis tez itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskan Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Inną możliwością jest obecnosć wartosci "NoDrives" w kluczach: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer Usuń je. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unknown44 Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 W kluczu HKEY_CURRENT_USER mam @ - wartość nie ustalona i NoDriveTypeAutoRun - 95 00 00 00, a w drugim wszystko w porządku. Skasować ten wpis z NoDrivem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskan Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Wpis(y) "NoDrivers" skasować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unknown44 Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Nie mam takich wpisów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...