Skocz do zawartości
best-boy

Skaner PLUSTEK, okazja , KUPIĆ czy nie ?

Rekomendowane odpowiedzi

A problem mam taki

Moge okazyjnie kupic prawie nowy doslownie nie uzywany skaner PLUSTEK dokladny typ niestety nieznany , ale jest to skaner w miare nowy wiec napewno nie jakas kiszka , aha i nie jest reczny :) , jest na USB , skaner ma dokladnie miesiac wiec nie jest wogole zuzyty

Cena to 200 zł , wiem ze to nie jest to samo co canon , hp , czy cos takiego , ale sam fakt ze jest nowy i cena 200 zł , powiedzmy ze mam pieniadze na ten skaner

I pytam sie was czy brać go czy nie brac ????????

oczywiscie jest gwarancja , pudelko , wszystkie kable ble ble ble , aha i kupuje od znajomego a nie na bazarku wiec nie jest to zakup w ciemno

tylko ze modelu nie znam :? ale to nie jest takie wazne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak w miare nowy i taki tani to pewnie OpticPro 1248U

ja mam od 2 lat OpticPro U12 i nie narzekam - tzn nie narzekalem do momentu jak zobaczylem w dzialaniu HP scanjet'a z serii 7400c (ponad 2400 zl) to dopiero maszyna 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie polecam plusteków sam posiadam opticpro UT12 i w ciągu 1,5 roku 2 razy lądował na serwisie ( zresztą ten drugi , na muj koszt jeżeli chodzi o transport - 50zł ponieważ transport jest u nich gratis przez 1 rok) Poza tym w porównaniu z mustekami ( a miałem taki przez moment ) są o wiele wolniejsze!! oraz mają gorsze odwzorowanie kolorów . No i jeszcze to oprogramowanie - tragedia .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie polecam plusteków sam posiadam opticpro UT12 i w ciągu 1,5 roku 2 razy lądował na serwisie ( zresztą ten drugi , na muj koszt jeżeli chodzi o transport - 50zł ponieważ transport jest u nich gratis przez 1 rok) Poza tym w porównaniu z mustekami ( a miałem taki przez moment ) są o wiele wolniejsze!! oraz mają gorsze odwzorowanie kolorów . No i jeszcze to oprogramowanie - tragedia .

po 1 - to pewnie trafiles kiepski egzemplaz

po 2 - w jakiej rozdzielczosci i w jakim trybie (tekstowym, ...) jest wolniejszy ?

po 3 - co do kolorow to sie z Toba nie zgodze - jak ja kupowalem to mialem do wyboru Plusteka U12 i jakiegos Musteka (nie pamietam juz modelu) i zdecydowalem sie na tego 1 wlasnie z powodu wierniejzego odwzorowania kolorow - sprawdzone w ten sposob ze mialem zrobiony skan kolorowego zdjecia na profesjonalnym HP (z ustawieniami domyslnymi) a nastepnie "robilem" skany tego samego zdjecia na Plusteku i Musteku (ta sama rozdzielczosc i ustawienia domyslne) - nastepnie znajomy sprwdzil Photoshopem "krzywe kolorow" (dla kazdego z kolorow podstawowych) i wyszlo ze Plustek jest blizszy oryginalu niz Mustek - dlatego kupilem tego pierwszego

po 4 - jak to slabe oprogramowanie: za darmo oryginalny CorelDraw - obecnie chyba 8, ABBYY FineReader tez oryginalny i kilka innych mniej lub bardziej przydatnych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...