best-boy Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 A problem mam taki Moge okazyjnie kupic prawie nowy doslownie nie uzywany skaner PLUSTEK dokladny typ niestety nieznany , ale jest to skaner w miare nowy wiec napewno nie jakas kiszka , aha i nie jest reczny :) , jest na USB , skaner ma dokladnie miesiac wiec nie jest wogole zuzyty Cena to 200 zł , wiem ze to nie jest to samo co canon , hp , czy cos takiego , ale sam fakt ze jest nowy i cena 200 zł , powiedzmy ze mam pieniadze na ten skaner I pytam sie was czy brać go czy nie brac ???????? oczywiscie jest gwarancja , pudelko , wszystkie kable ble ble ble , aha i kupuje od znajomego a nie na bazarku wiec nie jest to zakup w ciemno tylko ze modelu nie znam :? ale to nie jest takie wazne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 chyba tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 moze podasz jakies parametry? ale cena wygalda dobrze jak za prawie nówke Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 jak w miare nowy i taki tani to pewnie OpticPro 1248U ja mam od 2 lat OpticPro U12 i nie narzekam - tzn nie narzekalem do momentu jak zobaczylem w dzialaniu HP scanjet'a z serii 7400c (ponad 2400 zl) to dopiero maszyna 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chirurg Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 Nie polecam plusteków sam posiadam opticpro UT12 i w ciągu 1,5 roku 2 razy lądował na serwisie ( zresztą ten drugi , na muj koszt jeżeli chodzi o transport - 50zł ponieważ transport jest u nich gratis przez 1 rok) Poza tym w porównaniu z mustekami ( a miałem taki przez moment ) są o wiele wolniejsze!! oraz mają gorsze odwzorowanie kolorów . No i jeszcze to oprogramowanie - tragedia . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 Nie polecam plusteków sam posiadam opticpro UT12 i w ciągu 1,5 roku 2 razy lądował na serwisie ( zresztą ten drugi , na muj koszt jeżeli chodzi o transport - 50zł ponieważ transport jest u nich gratis przez 1 rok) Poza tym w porównaniu z mustekami ( a miałem taki przez moment ) są o wiele wolniejsze!! oraz mają gorsze odwzorowanie kolorów . No i jeszcze to oprogramowanie - tragedia .po 1 - to pewnie trafiles kiepski egzemplaz po 2 - w jakiej rozdzielczosci i w jakim trybie (tekstowym, ...) jest wolniejszy ? po 3 - co do kolorow to sie z Toba nie zgodze - jak ja kupowalem to mialem do wyboru Plusteka U12 i jakiegos Musteka (nie pamietam juz modelu) i zdecydowalem sie na tego 1 wlasnie z powodu wierniejzego odwzorowania kolorow - sprawdzone w ten sposob ze mialem zrobiony skan kolorowego zdjecia na profesjonalnym HP (z ustawieniami domyslnymi) a nastepnie "robilem" skany tego samego zdjecia na Plusteku i Musteku (ta sama rozdzielczosc i ustawienia domyslne) - nastepnie znajomy sprwdzil Photoshopem "krzywe kolorow" (dla kazdego z kolorow podstawowych) i wyszlo ze Plustek jest blizszy oryginalu niz Mustek - dlatego kupilem tego pierwszego po 4 - jak to slabe oprogramowanie: za darmo oryginalny CorelDraw - obecnie chyba 8, ABBYY FineReader tez oryginalny i kilka innych mniej lub bardziej przydatnych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 Chirurg masz jakiś pechowy egzemplarz :( Ja mam swój już ponad rok i wszystko oki :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 21 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2002 Skaner spoko. Instalacja zajebiście <span style="color:red;">[ciach!]</span>owa. :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...