Gość Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Wczoraj przetestowalem swoj ram (goldmemory) i jest problem poniewaz po tescie na normalu mam 6 bledow. Czy wystarczy to jako podstawa do reklamacji kosci czy mam poddac ja jeszcze jakims testom? Kosc jest nowa. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 jesli jest nowa i masz na nia reklamacje, nie zaszkodzi Ci sie przejsc i ja wymienic.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Tak! Kosc ma 2 miesiace. Wczoraj dzwonilem do sklepu, i dowiedzialem sie, ze bede musial wyslac je do sprawdzenia w ich serwisie, bo pamiec ma JUZ 2 miesiace. Gdybym kapnal sie wczesniej, np. do 2 tygodni od zakupu, to w/g regulaminu dostalbym nowe. Jezeli beda bledy i nie bedzie uszkodzen fizycznych to jest ok i mam wymiane. Czy mozecie mi powiedziec jak moge je jeszcze sprawdzic by miec pewnosc ze reklamacja zostanie przyjeta? Chociaz modul z zewnatrz wyglada ok, co daje mi duze szanse, to jednak wiem ze czasami na innym zestawie kosc pracuje zupelnie inaczej. Moze sie myle ? Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Macie jakies pomysly? Obawiam sie tylko jednego ze jak wysle kosc do tego serwisu, i u nich kosc bedzie normalnie pracowac, nie bedzie zadnych bledow, to bede musial placic za diagnostyke. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...