Skocz do zawartości
Pitt

Water Cooler z bloki.pl ?

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś już może miał okazję przetestować taki zestawik jak można kupić na www.bloki.republika.pl ? Zastanawiam się nad kupnem, ale nie jestem do końca przekonany co do bloku wodnego. Teraz mam zestaw 12db z CPC i temp. raczej bez rewelacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie testowałem bloku. Ale chyba wiem kto robi te bloki.

Moim skromnym zdaniem to tylko blok jest wart jakiejkolwiek uwagi ze względu na W/C ktory jest wyższy niż przy CPC.

Z mojej rozmowy z kolesiem i z opisu na stronie wnioskuje że nie zna się za bardzo na OC co nie szkodzi oczywiście w tym żeby blok nie przeciekał :?

Jestem lekko zdegustowany tym że ludzie robią takie marne bloki pommimo że tyle sie już trąbi o ich budowie i bez dodatkowych nakładów finansowych można by zrobić o wiele wydajniejsze i lepiej prezentujące sie konstukcje.

Boże chyba sam wejde do tej branży. Tylko kurde skąd <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> kase na wiertare stołową. :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się czy kupować tan całość czy blok kupic np. w silliconvalley albo discotech. Chyba nie mają wysokich cena na tozostałe rzeczy. Chłodnica ok 40zł + wiatraki po 22 zł. to raczej nie warto jeździć po sklepach albo na giełdzie kupować wiatraki po 20 zeta jak tu mam cały komplet. Pojemnik też raczej w cenie takiej jak w hipermarketach. Na pompkach sie nie znam ale 35 zł. to chyba dobra cena. Jedyny problem to ten blok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lol blok no nie wyglada zle ciekawe co w srodku?? :)

Nagrzewnica do bani stawuia straszny opur i mozna taka kupi za ok 20zl

slaluszki mogly by byc ciut szersze

pompka no ujdzie ale lpepiej zluz cos co da efekt np u nas na forum thorn sprzedaje bloki ponoc dobre a tak pozatym to nic nie ma za darmo wluz troszke wysilku i posukaj troszke :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja wiem kto je produkuje i z nim gadalem. Bloki maja identyczna budowe jak te pierwsze mate'a. Blok raczej nie bedzie przeciekac bo to nie jest taka tandeta jak CPC.

On sprzedaje caly zestaw a nikt nikomy nie zabrania kupic samego bloku (nawet tego nie zlutowanego) i samemu zrobic sobie WC. Na 100% ten blok jest bardziej wydajny od tego z CPC. :P

Gosciu niema moze duzego pojecia o OC ale napewno wieksze niz pan P. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nagrzewnica do bani stawuia straszny opur i mozna taka kupi za ok 20zl

Co do ceny to zgoda, ale o jaki opór Ci chodzi? Mam taką +3m węża 12/16 +blok od mate i podczas testów woda płynęła z prawie taką samą prędkościa z i bez nagrzewnicy (różnica była nie zauważalna praktycznie).

BTW coto są: slaluszki ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja wiem kto je produkuje i z nim gadalem. Bloki maja identyczna budowe jak te pierwsze mate'a.[/ Blok raczej nie bedzie przeciekac bo to nie jest taka tandeta jak CPC.

On sprzedaje caly zestaw a nikt nikomy nie zabrania kupic samego bloku (nawet tego nie zlutowanego) i samemu zrobic sobie WC. Na 100% ten blok jest bardziej wydajny od tego z CPC. :P

Troche przesadziles, z wygladu moze i sa prawie identyzne, ale looknij na specs, nie sa identychne, od Mate jest lepszy 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja wiem kto je produkuje i z nim gadalem. Bloki maja identyczna budowe jak te pierwsze mate'a.[/ Blok raczej nie bedzie przeciekac bo to nie jest taka tandeta jak CPC.

Troche przesadziles, z wygladu moze i sa prawie identyzne, ale looknij na specs, nie sa identychne, od Mate jest lepszy 8)

Napisalem ze budowe ma identyczna (blok wiercony) a nie ze jest calkowicie identyczny i jest lepszy od mate'a. :P

Sam mam taki blok (made in garaz) i bede go testowal to zobacze jak sie sprawuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisalem ze budowe ma identyczna (blok wiercony) a nie ze jest calkowicie identyczny i jest lepszy od mate'a. :P

Sam mam taki blok (made in garaz) i bede go testowal to zobacze jak sie sprawuje.

Mylisz technologie wykonania z budowa, to dwie rozne ale jak wazne rzeczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komputronik chce się dostać na rynek WC, ale na pewno nie z uda im się z Innovatekiem, który daje chore ceny na swoje bloki.

ale wydajnosc i wyglad jest warty ceny :D

zauwazyliscie ze na tej stronie: bloki.republika.pl sa teksty z faq tweaka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie testowałem bloku. Ale chyba wiem kto robi te bloki.

Moim skromnym zdaniem to tylko blok jest wart jakiejkolwiek uwagi ze względu na W/C ktory jest wyższy niż przy CPC.  

Z mojej rozmowy z kolesiem i z opisu na stronie wnioskuje że nie zna się za bardzo na OC co nie szkodzi oczywiście w tym żeby blok nie przeciekał  :?  

Jestem lekko zdegustowany tym że ludzie robią takie marne bloki pommimo że tyle sie już trąbi o ich budowie i bez dodatkowych nakładów finansowych można by zrobić o wiele wydajniejsze  i lepiej prezentujące sie konstukcje.

Boże chyba sam wejde do tej branży. Tylko kurde skąd <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> kase na wiertare stołową.  :x

Mam wiertarkę stołową - jak podasz w jaki sposób zrobić dobre bloki to ja sie mogę zająć produkcją (mam dostep do miedzi) a Ty się zajmiesz dystrybucją - proste

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wiertarkę stołową - jak podasz w jaki sposób zrobić dobre bloki to ja sie mogę zająć produkcją (mam dostep do miedzi) a Ty się zajmiesz dystrybucją - proste

Cała frajda polega na robieniu tych bloków.

A tak wogule to jutro jade kupic pożądny statyw i imadło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...