kfazzi Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Witam... Mój kolega ma problem... Kupił Radeeonka 9800XL (ale wykrywany jako PRO) i po zmianie grafiki i zasilacza komp nie startuje... na starym zasilaczu tez nie chodzi a na nowym ze starą grafiką (GF MX440 ) lata mimo tego że grafika ma 1 wywalony kondensator ... :/ .. czy ktoś może wie w czym tkwi problem ? U mnie ta graficzka lata jak nic.. przechodzi 3D Smarki itp. a u niego komp wogóle nie wstaje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 a jakie to zasilacze? jaka konfiguracja kompa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) Podaj reszte konfigu: - jakie pamieci i zasilacz ,proc ,mobo. Czy podpial dodatkowe zasilanie do Radka ? To ze mu komp nie wstaje to raczej nie wina karty skoro u Ciebie rusza. Moze zasilacz (ten nowy) jest jakis lipny.Zalezy od tego jaki on ma pozostaly sprzet. Ty masz P3 866 i z tym radkiem ten zasilacz moze jeszcze udzwignac. Edytowane 25 Stycznia 2006 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) Hmm... reszta konfingu : AND Athlon 1700+ , RAMy Kingston jedna kość 256 333 MHz druga 256 MB 400 MHz ale jak widziałem w biosie to są puszczone jako 266 ? nie wiem czemu ;) Zasiłka - Delta 350W ... mój kumpel ma identyczną i jemu na niej śmiga GF 6600 GT ... Sprawdzałem z podpiętym i odpiętym dodatkowym zasilaczu... na starym (megabajt 350W) też nie rusza.. a na tej zasiłce ze starą grafą spokojnie idzie :/ ... Pogooglowałem trroszke i znalazłem 2 idedntyczne przypadki z tą płytąi grafiką :/ rozwiązania to spylić grafe lub zmienić mobo :/ ... może tu ktoś coś wymyśli? EDIT: Czy na innej płycie z chipsetem VIA KT400 pójdzie ta grafa ? Np. : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81944316 ? Czy lepiej kupić coś na KT880 ? Bo raczej nic dobrego na NF2 za 150 zł sie nie dostanie .... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83534386 Co wybrać .. tzn doradzićkumplowi.. bo szkoda sprzedawaćjużtej grafiki :/ Edytowane 26 Stycznia 2006 przez Cviek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 fajnie ze napisales co to za mobo... jesli faktycznie sie gryzie z radeonem i chcesz zmieniac to za 150 pln kupisz na nf2 jakiegos epoxa (oczywiscie uzywanego) chyba ze Ci zalezy na nowej plycie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) No własnie kumplowi zależy na czymśnowym więc co lepiej ? KT 400 czy KT 880 ?? różnica ok. 40 zł... EDIT: Więc jeszcze sie zapytam tak na wszelki wypadek czy ten radzio z owym GIGABYTE : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83534386 się nie będzie gryzł ?? Nie chcec już żadnych komplikacji ;) EDIT 2: Topic do zamknięcia... Qmpel zmienił mobo i wszystko gra ;) Edytowane 8 Lutego 2006 przez Cviek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...