Reemi Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Witam wszystkich. Mam taki problem: Dostalem komputer z spalonym zasilaczem, wymienilem zasilacz i od tego momenu cos sie dzieje :). Po wlaczeniu pokazuje sie taki komunikat : Potem gdy ustawie w biosie wszystkie parametry jest ok ale po ponownym restarcie komputera wyskakuje taki komunikat : Z pierwszego komunikatu wynika ze jest slaba bateria, wiec przelozylem baterie z mojego kompa i pokazuje to samo okno. Bateria z tego kompa ma napiecie 2,87V a moja bateria 2,97V. Co moze byc przyczyna powsatwania takich komunikatow?? Dziekuje za pomo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) musisz kupic nowa baterie dla CMOS bo ta juz nietrzyma zegara CMOS(rzeczywistego) ma byc 3,20 Edytowane 26 Stycznia 2006 przez XiAo_20 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reemi Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 A czy to wystarczy?? Poniewaz u mnie na moim kompie nie pojawia sie taka informacja. A jak wloze moja baterie do tego komputera to wyskakuje ten komunikat. Czy istnieje mozliwosc ze BIOS padl w momencie kiedy spalil sie zasilacz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 FDC failrure to stacja FDD wiec ja wylacz w BIOS bo i tak zapewnie niemasz FDD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reemi Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Stacje mam podlaczona czyli mozliwe ze cos z nia jest nie tak. Czy jak kupie ta bateria to powinno chodzic?? Bo jak tak to skocze zaraz kupic zeby do 18-tej zdazyc :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reemi Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Baterie kupilem ale i tak to niepomoglo caly czas jest CMOS BATTERY LOW. Co moze byc tego przyczyna?? Dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkShadowPL Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Człowieku masz pczylepiony temat o ECS K7S5A :mur: miałem kiedy tego shita to ci poweim ze w 90% tych płyt taki komunikat sie pokazuje ze batery low i sie resetuje bios, wejdź w topic o ECS i chyba ok 10 post od konca jest podany link do biosu Honey w wiekszości przypadków to naprawiało problem ale nie zawsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=49399 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...