Numer Raz Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) Witam mam taki problem: posiadam swiezo zainstalowany Win 98 SE i po zmianie klawiatury zauwazylem ze piszac tekst nie mam polskich znakow, co wiecej zamiast niektorych znakow typu srednik, malpa, procent itd. wyswietlaja sie calkiem inne znaki niz powinny (miedzy innymi pojawiaja sie polskie np zamiast srednika mam litere ł) jezyk mam ustawiony na polski, klawiatura w pelni sprawna (sprawdzalem na innym kompie z win XP), najsmiesniejsze jest to ze ta klawiatura jest dedykowana wlasnie win 98 wedlug zapewnien producenta ;] klawiatura nie potrzebuje wlasnych sterownikow (pisze w instrukcji), model BTC 5199 Nie moge zmienic systemu na tym komputerze na wyzszy od 98 bo podzespoly sa juz nieco przestarzale (Celeron 766, 128 MB ram) Co robic? ma ktos jakis pomysl? Z gory dzieki za odpowiedzi i sorry za brak polskich fontow, ale wlasnie pisze z tego feralnego kompa ;] Edytowane 26 Stycznia 2006 przez Numer Raz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel91 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 klawiature masz napewno sprawną tylko musisz ustawić język polski (programisty) ponieważ masz teraz takie ustawienia klawiszy jak są w biosie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Numer Raz Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) Dzięki olbrzymie za pomoc ;] naprawdę ;] męczyłem się z tym problemem już dłuższy czas szczerze mówiąc miałem już wcześniej sprawdzić czy przypadkiem jeżyk polski programisty nie załatwi sprawy, ale miałem mały problem bo padł mi CD z windowsem 98 i nie mogłem tego sprawdzić... ale chwilka szukania na googlu zmobilizowana Twoją odpowiedzią i kbdpl1.kbd się znalazł ;] jeszcze raz wielkie dzięki ;] Edytowane 26 Stycznia 2006 przez Numer Raz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel91 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 hehe nie ma za co ;] jak umiem to pomagam :D zresztą też kiedys miałem taki problem i wiem jakie to może być wkurzające ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...