benek Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 takiego pytania nie bylo :) do karty R8500 lub GF3 Ti200/Ti500 http://www.thermaltake.com/products/chipse.../crystalOrb.htm http://www.titan-cd.com/cuv2ab_n.htm no wlasnie - sam nie moge sprawdzic a w testach zazwyczaj jeden wygrywa z drugim o jakies 0.5*C - co najsmieszniejsze w roznych testach zwyciezca jest inny :( ceny zblizone - a zwykly ORB od procka nie wejdzie max wys. jaka potrzebuje to 28mm i musi byc ORB - odpadaja zwykle prostokatne coolerki od prockow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 Nie wiem jak z jakoscia itd, ale z tego co wiem to duzo osob skarzy sie na crystal orba ze glosny jest piekielnie. Co do tego titana to juz chyba lepiej w koncu ma 1000 obrotow mniej. Moja rozwazania sa czysto teoretyczne nei mialem zadnego coolera w dloni. Poza tym istotna jest tez cena. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluszek Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 a zwykly ORB od procka nie wejdzie max wys. jaka potrzebuje to 28mm i musi byc ORB - odpadaja zwykle prostokatne coolerki od prockow czemu? tak blisko masz inne karty? może większy sens będzie pomyśleć nad czymś innym, np. wrzucić jakiś płaski radiator (Zalman) z nawiewem z boku?... Pozdrawiam M. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 a zwykly ORB od procka nie wejdzie max wys. jaka potrzebuje to 28mm i musi byc ORB - odpadaja zwykle prostokatne coolerki od prockow czemu? tak blisko masz inne karty? może większy sens będzie pomyśleć nad czymś innym, np. wrzucić jakiś płaski radiator (Zalman) z nawiewem z boku?... niestety moge poswiecic tylko 1 PCI :( a od karty w 2 PCI musi byc i tak jakas przerwa (policzylem i jak cooler bedzie mial 28mm to zostanie okolo 5-7 mm wolnej przstrzeni) nawiew i tak mam z boku - bo jak robilem dodatkowe wentyle w budzie to myslalem jak je rozmiescic chyba z tydzien ;) dosedlem do wniosku ze ten w bocznej sciance idelanie bedzie pasowal na wys. PCI tak zeby gorna krwedz byla na wys. AGP a ten Zalman odpada - sam myslalem nad zrobieniem podobnego - ale jakbym go nie umiescil to zawsze bedzie nachodzil na RAM w grafie - a tu beda radiatory o wys. 25mm dlatego idealny byly ORB - moze sam cos pokombinuje - ale na razie chcialem sie dowiedziec jak sie sprawuja w/w coolerki bo jak mam na materialy wydac okolo 30- 35zl (sam nowy wentylator 50x50x10 w miare konkretnej firmy bedzie troszke kosztowal) to wole za 40zl kupic gtowego tego Titanka miedzianego - tylko nie chce wtopic kasy jakby milo wyjsc ze moge sam zrobic cos wydajniejszego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...