Skocz do zawartości
benek

CRYSTAL ORB vs. TTC-CUV2AB ???

Rekomendowane odpowiedzi

takiego pytania nie bylo :)

do karty R8500 lub GF3 Ti200/Ti500

http://www.thermaltake.com/products/chipse.../crystalOrb.htm

http://www.titan-cd.com/cuv2ab_n.htm

no wlasnie - sam nie moge sprawdzic a w testach zazwyczaj jeden wygrywa z drugim o jakies 0.5*C - co najsmieszniejsze w roznych testach zwyciezca jest inny :(

ceny zblizone - a zwykly ORB od procka nie wejdzie max wys. jaka potrzebuje to 28mm i musi byc ORB - odpadaja zwykle prostokatne coolerki od prockow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak z jakoscia itd, ale z tego co wiem to duzo osob skarzy sie na crystal orba ze glosny jest piekielnie. Co do tego titana to juz chyba lepiej w koncu ma 1000 obrotow mniej. Moja rozwazania sa czysto teoretyczne nei mialem zadnego coolera w dloni. Poza tym istotna jest tez cena.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a zwykly ORB od procka nie wejdzie max wys. jaka potrzebuje to 28mm i musi byc ORB - odpadaja zwykle prostokatne coolerki od prockow

czemu?

tak blisko masz inne karty?

może większy sens będzie pomyśleć nad czymś innym, np. wrzucić jakiś płaski radiator (Zalman) z nawiewem z boku?...

Pozdrawiam

M.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a zwykly ORB od procka nie wejdzie max wys. jaka potrzebuje to 28mm i musi byc ORB - odpadaja zwykle prostokatne coolerki od prockow

czemu?

tak blisko masz inne karty?

może większy sens będzie pomyśleć nad czymś innym, np. wrzucić jakiś płaski radiator (Zalman) z nawiewem z boku?...

niestety moge poswiecic tylko 1 PCI :( a od karty w 2 PCI musi byc i tak jakas przerwa (policzylem i jak cooler bedzie mial 28mm to zostanie okolo 5-7 mm wolnej przstrzeni)

nawiew i tak mam z boku - bo jak robilem dodatkowe wentyle w budzie to myslalem jak je rozmiescic chyba z tydzien ;) dosedlem do wniosku ze ten w bocznej sciance idelanie bedzie pasowal na wys. PCI tak zeby gorna krwedz byla na wys. AGP

a ten Zalman odpada - sam myslalem nad zrobieniem podobnego - ale jakbym go nie umiescil to zawsze bedzie nachodzil na RAM w grafie - a tu beda radiatory o wys. 25mm

dlatego idealny byly ORB - moze sam cos pokombinuje - ale na razie chcialem sie dowiedziec jak sie sprawuja w/w coolerki bo jak mam na materialy wydac okolo 30- 35zl (sam nowy wentylator 50x50x10 w miare konkretnej firmy bedzie troszke kosztowal) to wole za 40zl kupic gtowego tego Titanka miedzianego - tylko nie chce wtopic kasy jakby milo wyjsc ze moge sam zrobic cos wydajniejszego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...