kisiel91 Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Witam mam problem ponieważ chciałem sprawdzić za pomoca motherboard monitor temp proca i płyty głównej ale nie wiem co wybrać w sensor 1 i sensor 2. Ponieważ mam do wyboru w obydwóch : Custome, none, WinBond 1, WinBond 1 2N3904, WinBond 1 Diode, WinBond 2, WinBond 2 2n3904 i WinBond 2 Diode. No więc co za co odpowiada? bo jak wziąłem np w sensor 1 : WinBond 1 2N3904 to pokazał mi temp. 127 stopni i zaczął piszczeć że za duża. a na WinBond 1 Diode tak samo :blink: . Czy mój komp ma takie temp? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Witam mam problem ponieważ chciałem sprawdzić za pomoca motherboard monitor temp proca i płyty głównej ale nie wiem co wybrać w sensor 1 i sensor 2. Ponieważ mam do wyboru w obydwóch : Custome, none, WinBond 1, WinBond 1 2N3904, WinBond 1 Diode, WinBond 2, WinBond 2 2n3904 i WinBond 2 Diode. No więc co za co odpowiada? bo jak wziąłem np w sensor 1 : WinBond 1 2N3904 to pokazał mi temp. 127 stopni i zaczął piszczeć że za duża. a na WinBond 1 Diode tak samo :blink: . Czy mój komp ma takie temp? :blink: musisz znać typ układu Multi I/O, znajdziesz to w instrukcji obsługi bez tych informacji możesz jedynie ustawić to na "nosa" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 podczas instalacji wybierasz jaka masz plyte i czujniki automatycznie rozpoznaje. latwiej bedzie sprawdzic to samo w evereście ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel91 Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 używam wielu programów do sprawdzania tego typu rzeczy m.in everest :D ale zaciekawiło mnie to 127st :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 a w biosie jakie masz temperatury? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...