v72 Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 WITAM, Problem mój polega na tym iz wczoraj wieczorem win xp przestal mi widziec jeden dysk. Stalo sie to nagle. Zrestartowalem maszyne, bios wykrywa go pod bardzo skomplikowana nazwa natomiast system nie widzi go w ogole. Poradzicie mi cos?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Witam. Na początek jak masz krzaczki przy detekcji dysku sprawdz tasmę HDD i molexik zasilania. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 wymień taśmę (użyj tej od np: napedu/ów optycznych) podłącz dysk do taśmy sam jako Master na końcu taśmy i odpal komputer znajdz w BIOS opcja mówiąca o czyszczeniu pamięci ESCD lub NVRAM jak nie ma takiej to skasuje pamięć CMOS zrestartuj/uruchom komputer i obserwuj czy BIOS wykrył dysk i czy jest poprawnie widziany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...