wuemte Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Witam serdecznie. Założyłem sobie łącze DSL. W domu posiadam 3 komputery. Aby je rozdzielić dokupiłem Switch Nest 8p. Wszystko jest nibuy ok, ale kiedy ja ściągam e-mule jakieś filmy, to prędkość strasznie spada w pozostałych 2 komputerach (nawet jak nie ściągam, to też spada. Czy można jakoś programowo ograniczyć pobór pakietów u mnie i zwiększyć u innych? Moze dzieje się tak dlatego, że u mnie w pokoju kabel jest krótki, natomiast pozostałe 2 kompy podłączone są za pomocą 20m kabli? Dziękuję za sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 no chłopie w programach które używasz do sciąganie ogranicz sobie upload i download Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuemte Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Mam ograniczone. Nie wiem czy to wina switcha czy jak, ze jak tylko podlacze moj komp do switcha to predkosc od razu spada na 2 innych kompach. Nawet nie musze sciagac niczego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...