Yeti 666 Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Chciał bym w domu postawić server na Mandrake06 problem w tym że nie chce stawiać dodatkowego monitora itd chciał bym się do niego logować zdalnie spod Win2K jak to zrobić bo nie mam pomysły ani specjalnie nic nie moge o tym znaleść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 ssh ? Chciał bym w domu postawić server na Mandrake06:mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abdel_k9 Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Na linuxie uruchamiasz usluge sshd, a na windowsie uruchamiasz programik putty i masz wtedy dostep do konsoli przes siec. Szczegoly znajdziesz sobie na google. Istnieje tez moz.liwosc uruchamiania programow okienkowych, ale wtedy musisz doinstalowac na win serwer X. Ale skoro to ma byc serwer to mysle ze sama konsola powinna ci wystarczyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 A jak doinstalować serwer X pod Windą ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 (edytowane) A jak doinstalować serwer X pod Windą ? Najprosciej bedzie Ci chyba z VNC. (np. z http://www.realvnc.com), instalujesz serwer pod linuxem, odpalasz go, a na windowsie odpalasz klienta (vncviewer) i ladnie mozesz robic wszystko w trybie graficznym. Edytowane 2 Lutego 2006 przez cinek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Bo ja wiem czy najłatwiej ? Instalujesz na windowsie Cygwina z X-ami i ssh i łączysz się przez ssh -X (wada - zajmuje znacznie więcej miejsca na komputerze z windows). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...