VincBlack Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Witam. Zakupiłem AC rev. 3 i radiatorki zalmana na ATI 9600. Sprawa jest w tym jakiego materiału przewodzącego użyć mocując owe bonusy, bo mam błędy w wyświetlaniu textur w F.E.A.R na niepodkręconej karcie (spód radiatora wyszlifowałem bo była lekka tarka :) ) Do zamontowania. Radiatora na GPU chwilowo użyłem pasty która była w komplecie, a radiatory przyczepiłem na standartowym kleju. Wiem że to nie jest najlepsze rozwiązanie i chciałbym to poprawić. Zastanawiam się czy użyć pasty, czy taśmy na GPU? A co do radiatorów to czy jest sens montować pod nimi taśmę (bo jak wiadomo pasta odpada w tym przypadku). Prosiłbym o kilka słów porad, czy pasta, czy taśma i jakie rodzaje obu dadzą najlepsze efekty. Zmieniłbym również przewodzenie pod CPU, bo również jest seryjne. Będę wdzięczny za opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HomerSimpson Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 nie ma na to dobrych rzeczy, idz do sklepu elektronicznego i spytaj o klej termoprzewodzący albo silikon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VincBlack Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 No tak, tylko problem w tym, że chwilowo mieszkam w miejscowości, gdzie nikt nie słyszał o kleju termoprzewodzącym i podkręcaniu kompa. Dlatego zapytałem tutaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 GPU i CPU posmaruj pastą Arctic Ceramique (nie przesadzaj z ilością), a radiatorki na pamięci przyklej na taśmę termoprzewodzącą 3M. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Nie możesz przymocować na tasmie termo. radiator na GPU, powiem tak, GPU i CPU posmaruj Arctic Ceramique (mam i bardzo polecam) a radiatorki na pamieci przyklej na tasmie termo i bedzie wszystko git!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VincBlack Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 A czy pasta Arctic Silver 5 nie jest może troche lepsza? No i co do taśmy to znalazłem też taką z dodatkiem miedzi. Co o tym myślicie, zostać przy Waszych propozycjach, czy zainwestować te kilka zł więcej? Pytam, bo chcę mieć poprostu rozeznanie co do sensowności stosowania najdroższych rozwiązań. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Arctic silver 5 jest odrobine lepsza ale zawiera srebro i jak pobabrasz ta pastą wokół GPU lub CPU to może spalić i grafe i proca wiec jeżeli nie jestes zbyt uważny to lepiej brac Ceramiqa bo masz pewnośc ze nic nie sknocisz, i naprawde polecam tą paste bo czyni cuda!! Co do tasmy to dobra jest 3M a może byc tez zwykła biurowa dwustronna :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VincBlack Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Spoko dzięki:) Zakupiłem taśmę 3M z dodatkiem miedzi i pastę arctic ceramique. Teraz to tylko zamontuje i chyba będzie wszystko ok. Dzięki za porady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...