Skocz do zawartości
VincBlack

Pytanie Co Do Chłodzenia Radeona 9600

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zakupiłem AC rev. 3 i radiatorki zalmana na ATI 9600. Sprawa jest w tym jakiego materiału przewodzącego użyć mocując owe bonusy, bo mam błędy w wyświetlaniu textur w F.E.A.R na niepodkręconej karcie (spód radiatora wyszlifowałem bo była lekka tarka :) )

Do zamontowania. Radiatora na GPU chwilowo użyłem pasty która była w komplecie, a radiatory przyczepiłem na standartowym kleju. Wiem że to nie jest najlepsze rozwiązanie i chciałbym to poprawić. Zastanawiam się czy użyć pasty, czy taśmy na GPU? A co do radiatorów to czy jest sens montować pod nimi taśmę (bo jak wiadomo pasta odpada w tym przypadku). Prosiłbym o kilka słów porad, czy pasta, czy taśma i jakie rodzaje obu dadzą najlepsze efekty. Zmieniłbym również przewodzenie pod CPU, bo również jest seryjne. Będę wdzięczny za opinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie możesz przymocować na tasmie termo. radiator na GPU, powiem tak, GPU i CPU posmaruj Arctic Ceramique (mam i bardzo polecam) a radiatorki na pamieci przyklej na tasmie termo i bedzie wszystko git!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy pasta Arctic Silver 5 nie jest może troche lepsza? No i co do taśmy to znalazłem też taką z dodatkiem miedzi. Co o tym myślicie, zostać przy Waszych propozycjach, czy zainwestować te kilka zł więcej? Pytam, bo chcę mieć poprostu rozeznanie co do sensowności stosowania najdroższych rozwiązań.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arctic silver 5 jest odrobine lepsza ale zawiera srebro i jak pobabrasz ta pastą wokół GPU lub CPU to może spalić i grafe i proca wiec jeżeli nie jestes zbyt uważny to lepiej brac Ceramiqa bo masz pewnośc ze nic nie sknocisz, i naprawde polecam tą paste bo czyni cuda!! Co do tasmy to dobra jest 3M a może byc tez zwykła biurowa dwustronna :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi