Skocz do zawartości
Fletek

Deinstalacja Sterownika

Rekomendowane odpowiedzi

Problem przedstawia sie następująco:

mam geforce'a 6600gt, amd 64 3000+, nie krecony, stabilny

zaraz po wejsciu na server gier na silniku quake'a, wykorzystujacych opengl, (et, q3) z wlaczonym punk busterem mam zawieche. przeczytałem gdzieś, że to wina pb, który gryzie się z moimi sterami karty graficznej (wersja 7.7.7.2), ale nie moge ich odinstalować, ze względu na dosyć skomplikowaną sytuację :( w 'dodaj/ usuń programy' wszystkie sterowniki nvidii znajdują się pod jedną pozycją - nvidia drivers. gdy w zmień zaznaczam do usuniecia sposrod pozycji: nvidia display drivers, nvidia ethernet driver components, nvidia IDE driver, nvidia nforce PCI system managment tylko display drivers i staram sie odinstalowac, to okazuje sie, ze odinstalowało wszystkie sterowniki nvidii. pc zmulił, a gdy probowalem zainstalowac sterowniki ponownie padł internet, wylaczyl sie c&q i zaczely sie dziac inne podejrzane rzeczy <_<

wiec moje pytanie brzmi: co zrobic, aby odinstalowac sterowniki do karty graficznej i tylko te, unikajac tych nieprzyjemnych sytuacji? probowalem juz zainstalowac nowe na stare, no ale efektu nie było :( czytalem, ze moglbym sprobowac uzywajac driver cleaner'a, ale sami rozumiecie, ze nie chce testowac tego nie majac pewnosci, bo poprzednim razem nie obeszlo sie bez formatowania :(

Edytowane przez Fletek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi