Krystian K Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Czy w nootebooku Acer 4102 mozna wzmienic karte graficzna? Jest tam karta Radeon X700 64mb ,wiec w niedlugim czasie bede ja chcial wzmienic. Jeszcze nie posiadam tego modelu ale zamierzam go zakupic poniewaz lapek z 128 megowa karta jest o wiele zadrogi(np 1694). Na ulotce znalazlem chipsetem Intel® 915GM/PM PCI Express™ z FSB 533 MHz. Czy to oznacza ze bede musial znalezc z chipsetem Intel® 915 PM PCI Express™ ,aby pozniej moc wymienic karte? Czy to platforma Sonoma jezeli w opisie jest (2 MB pamięci cache L2, FSB 533 MHz)? W ulotce takze jest napisane 512 MB pamięci DDR-333, PAMIĘĆ RAM 2 gniazda soDIMM , a wszedzie na forum i w opisach sklepow znajduje pamiec ddr2 533. Wiec zastanawia mnie jaka naprawde jest konfiguracja tego lapka.Dziwne by bylo jakby w ulotce informacyjnej zanizali pamieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotixel Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Czy w nootebooku Acer 4102 mozna wzmienic karte graficzna? Jest tam karta Radeon X700 64mb ,wiec w niedlugim czasie bede ja chcial wzmienic. Jeszcze nie posiadam tego modelu ale zamierzam go zakupic poniewaz lapek z 128 megowa karta jest o wiele zadrogi(np 1694). Na ulotce znalazlem chipsetem Intel® 915GM/PM PCI Express™ z FSB 533 MHz. Czy to oznacza ze bede musial znalezc z chipsetem Intel® 915 PM PCI Express™ ,aby pozniej moc wymienic karte? Czy to platforma Sonoma jezeli w opisie jest (2 MB pamięci cache L2, FSB 533 MHz)? W ulotce takze jest napisane 512 MB pamięci DDR-333, PAMIĘĆ RAM 2 gniazda soDIMM , a wszedzie na forum i w opisach sklepow znajduje pamiec ddr2 533. Wiec zastanawia mnie jaka naprawde jest konfiguracja tego lapka.Dziwne by bylo jakby w ulotce informacyjnej zanizali pamieci. Nie znam sie na ACER'ach, wiec nie rozwieje Twoich watpliwosci co do roznic w konfiguracji sprzetowej. Jedyne co moge powiedziec to to ze o wymianie karty graficznej mozesz zapomniec. Pozdrawiam, Piotrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Czy w nootebooku Acer 4102 mozna wzmienic karte graficzna? Jest tam karta Radeon X700 64mb ,wiec w niedlugim czasie bede ja chcial wzmienic. Jeszcze nie posiadam tego modelu ale zamierzam go zakupic poniewaz lapek z 128 megowa karta jest o wiele zadrogi(np 1694). Na ulotce znalazlem chipsetem Intel® 915GM/PM PCI Express™ z FSB 533 MHz. Czy to oznacza ze bede musial znalezc z chipsetem Intel® 915 PM PCI Express™ ,aby pozniej moc wymienic karte? Czy to platforma Sonoma jezeli w opisie jest (2 MB pamięci cache L2, FSB 533 MHz)? W ulotce takze jest napisane 512 MB pamięci DDR-333, PAMIĘĆ RAM 2 gniazda soDIMM , a wszedzie na forum i w opisach sklepow znajduje pamiec ddr2 533. Wiec zastanawia mnie jaka naprawde jest konfiguracja tego lapka.Dziwne by bylo jakby w ulotce informacyjnej zanizali pamieci. usun ten drugi temat zalozony a co do pytania to FSB 533 jest w Sonomie.Sa wersje DDr i DDr2 tego modelu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...