tomekdd Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Własnie pisze apliackeje podobna do notatnika windowsowego na 6 z infy w 3 klasie gima :) I juz prawie wszystko mam..tyle ze kontrolka z tekstem jest caly czas taka sama. Rozciagam okno ..a ona dalej taka sama..jak sprawic zeby kontrolka z txt rozciagala sie wraz z poszerzaniem okna głownego ?? Prosze o pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur.M Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 pokombinuj z wiadomością WM_SIZE okno odbiera tą wiadomość, w lParam masz wysokość i szerokość i odpowiwednio zwiększasz/zmniejszasz kontrolke EDIT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekdd Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 (edytowane) Jestem początkujacym w zagadnieniach winapi..jak mam wykorzystac WM_SIZE ? W msdn znalazlem ze w nim sa 2 elementy lparam i wparam...jak mam zmieniac kontrolke EDIT na bierząco ? I tak poza tym ludzie mowia ze msdn to super sprawa..jak mam sie z tym obchodzic ? Mam tam opisane funkje..ale jak pozniej z nich korzstac ? Edytowane 30 Stycznia 2006 przez tomekdd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 zastanawiam się czy nie łatwiej było by to napisać w builderze.... 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekdd Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 ale ja nie chce pisac w buldierze tylko napisac to sam ..od podstaw :) poza tym juz program prawie skonczony tylko to rozszerzanie ..dalej nie wiem jak to zrobic ..:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur.M Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 no napisałem ci przecież :) jak okno główne zmieni wielkość to będzie komunikat WM_SIZE pobierasz z niego nowe wymiary. Przykładowo wydłużyło się o 20 więc i wydłużamy edita o 20 Nie wiem tylko czy komunikat przychodzi po skończeniu skalowania czy w trakcie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekdd Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 no ale edita mam rozszerzyc np poprzez MoveWindow ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur.M Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Powinno działeć MoveWindow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekdd Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 a jesli nie bedzie to co proponujesz ??:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur.M Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 a nie działa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekdd Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 narazie próbuje bo zdaje mi sie ze musze pobtac wys nHigh i szerokosc nWidth i dopiero wtedy dodawac lub odejmowac od skladowych MoveWindow.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur.M Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 no to pisz jak by coś nie szło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...