KABAN_DG Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Witam. Otóż kilka dni temu złapałem virusa. Zanim mój avast sie zorientował to już nie miałem kompa tylko jednego wilekigo wirusa. Poradziłem sobie jakoś z tym przy pomocy hijackthis... i byłoby wszytsko ok.. oprócz dwóch rzeczy: 1. Prawie za każdym razem jak włączam kompa to na samym początku pojawia mi się " BŁĄD Z EXPLORER.EXE" - jak sobie z tym poradzić? 2. Jak włączam tlen i np. wchodzę na poczte to pojawia się komunikat "Acces violation at address 77F67F26 in module "ntdll.dll. Write of address 00000000". Szukałem i znalzłem na sieci żeby po porstu wymienić plik na nowy ntdll.dll. Znalazłęm nowy plik.. ale gdy go próbuję podmienić to się nie da bo pik jest używany (również w trybie awaryjnym) - może mi ktoś pomóc? Z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 ntdll.dll można podmienić tylko z konsoli odpalanej z płyty instalacyjnej XPka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KABAN_DG Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 ntdll.dll można podmienić tylko z konsoli odpalanej z płyty instalacyjnej XPka.A możesz troszkę jaśniej..? jak mam to zrobić? Byłbym bardzo wdzięczny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Bootujesz kompa z płyty instalacyjnej XP'ka. Wybierasz zamiast zainstalowania od nowa, naprawę bieżącej kopii systemu, uruchomi Ci się konsola. Logujesz się i podmieniasz tam potrzebne pliki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...