Diablo666 Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Witam Mam takie pytanko. Czy jezeli jedna z funkcji smarta ma oznaczenie Failed t czy mozna np za pomoca jakiegos oprogramowania wyczyscic ten wpis? Np po naprawie bad sektorów opis dalej został a dysk chodzi dobrze.Jest na to jakiś spoób?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Witam Mam takie pytanko. Czy jezeli jedna z funkcji smarta ma oznaczenie Failed t czy mozna np za pomoca jakiegos oprogramowania wyczyscic ten wpis? Np po naprawie bad sektorów opis dalej został a dysk chodzi dobrze.Jest na to jakiś spoób?? Zapewniam Cie, ze tych badsectorow o ktorych mowi SMART nie naprawiles. Nie jestes w stanie. Dysk sam je "naprawil" poprzez zastapienie ich sprawnymi sektorami z puli zapasowej. Liczbe tych sektorow masz podana w raporcie SMART. Apropo: badsektorow nie da sie trwale naprawic - HDD Regenerator cudow nie zdziala... one wroca. A skoro dysk mial tyle badow, ze nie dalo sie wszystkich realokowac, to chyba znaczy ze nie jest w najlepszym stanie :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diablo666 Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 No tak to wiem tylko chodzi czy da sie usunac wpisy w smarcie lub je zmienic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Witam. W SMART nie ma możliwości zmiany wpisów chyba że masz odpowiednie porogramowanie producenta. :) ps.Diablo666 fajny avatar. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diablo666 Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Witam. W SMART nie ma możliwości zmiany wpisów chyba że masz odpowiednie porogramowanie producenta. :) ps.Diablo666 fajny avatar. :D No wiec jest mozliwosc ,tylko trzeba takie oprogramowanie dopasc:D Avatar?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 powodzenia z tym programem, jak znajdziesz podziel się z nami PS. kilka gaus-ów powinno załatwić sprawę bez programu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 powodzenia z tym programem, jak znajdziesz podziel się z nami PS. kilka gaus-ów powinno załatwić sprawę bez programu :D Nie wiem czy zalatwiloby sprawe, ale dysk na pewno :wink: PS. Kilka gaus'ow to chyba troche za malo... zwykla komorka tyle wlasnie potrafi wyciagnac. Kombinowalbym raczej z magnesami o mocy kilkuset/kilku tysiecy :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 (edytowane) Nie wiem czy zalatwiloby sprawe, ale dysk na pewno :wink: PS. Kilka gaus'ow to chyba troche za malo... zwykla komorka tyle wlasnie potrafi wyciagnac. Kombinowalbym raczej z magnesami o mocy kilkuset/kilku tysiecy :twisted: ostatnieo na ebay.com znalazłem łapke na dane, miała skromne 80kGs za niecałe 1000$ to dopiero :twisted2: aż strach coś takiego w domu trzymać :wink: Edytowane 30 Stycznia 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...