Skocz do zawartości
Rider

BARDZO WAZNE - POMOZCIE !!!!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj (Akurat w Sylwestra :( ) Mialem awarie sprzetu. Musialem sprawdzic wszystko - pomogl reset BIOS-u. Jednak CD-ROM padl :( Na poczatku takze Windows nie chcial sie uruchomic :( Ale pewnym sposobem ( o tym pozniej jesli kogos to interesuje) udalo mi sie uruchomic windows BEZ formatu i ponownej instalacji. Jednak bez CD nie moge zainstalowac paru sterownikow. W tym momencie prosze was o pomoc ! Potrzebuje sterownikow do :

-OPS3-SA3 Sound Board

-Drugi Kontroler IDE (podwojna kolejka fifo)

-Pierwszy kontroler IDE (podwojna kolejka fifo)

-Standardowy kontroler stacji dyskietek

-Kontroler bezposredniego dostepu do pamieci

Zwracam sie do wszystkich o pomoc !!! I jeszcze jedno chodzi mi o sterowniki do Windows 98 ( Nie SE )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Myslalem, ze Kolega jeszcze sie.. nie obudzil po wczoraj. Przeciez te wszystkie "pliki" sa czescia plyty instalacyjnej Win98, lacznie ze sterownikiem OPL3. Musisz odpalic raz jeszcze Setup z opcja "Napraw" (wloz plyte do napedu CD i helpy poczytaj)

DOSIEGO ROKU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Myslalem, ze Kolega jeszcze sie.. nie obudzil po wczoraj. Przeciez te wszystkie "pliki" sa czescia plyty instalacyjnej Win98, lacznie ze sterownikiem OPL3. Musisz odpalic raz jeszcze Setup z opcja "Napraw" (wloz plyte do napedu CD i helpy poczytaj)

DOSIEGO ROKU

Tylko że jemu cd rom niedziała :) Przynajmniej tak to wywnioskowałem z jego wypowiedzi ......

A tak wogule to wydaje mi sie że zadużo ludzi nieam win 98 [bez se] także ciężko ci bendzie pomuc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko że jemu cd rom niedziała :) Przynajmniej tak to wywnioskowałem z  jego wypowiedzi ...... A tak wogule to wydaje mi sie że zadużo ludzi nieam win 98 [bez se] także ciężko ci bendzie pomuc...

Witam

Aha.. 8O Przepraszam, nie przeczytalem uwaznie. Jesli to jest awaria CD-ROM-u, a nie Windows (98 lubi czasem "co zbedne wyrzucic" :-)), to chyba tylko skopiowanie na dysk np. u kolegi katalogu Win98 zostaje.. Albo.. sam juz nie wiem - moze pojda sterowniki CD-ROMu z DOS-owej dyskietki?.. (tzw. ratunkowej)

Ja plyte instalacyjna Win98 PL mam, ale gdzie ja wylozyc - teraz nie bardzo :-(..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi