Gość jakieś ręce dowalę Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Mam procka P4 3.2 GHz HT Prescott. Normalna jego temperatura to średnio 49 stopni. Ale w lekkim stresie(grafa Radeon X800XL) grając w FIFĘ 06 temp. wzrasta nawet do 66 stopni. Jest nie za dobrze. Poza tym BOXowy wentyl napierdziela ile wlezie(aż buczy) i wentylatory na obudowie (są dwa: jeden z przodu-wdmuciach!e, drugi z tyłu-wydmuciach!e) tez sie nieźle kręcą przy tym hałasując. Więc nie jest miło. :/ I chcę właśnie wymienić wentylator na proca i te w obudowie. Trochę szukałem ale za bardzo sie nie znam. Co polecacie? Chciałbym wydajne i ciche ale wiadomo wszytskiego nie mozna mieć. Na procka mam ze 100zł i na budę z 50zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Mam procka P4 3.2 GHz HT Prescott. Normalna jego temperatura to średnio 49 stopni. Ale w lekkim stresie(grafa Radeon X800XL) grając w FIFĘ 06 temp. wzrasta nawet do 66 stopni. Jest nie za dobrze. Poza tym BOXowy wentyl napierdziela ile wlezie(aż buczy) i wentylatory na obudowie (są dwa: jeden z przodu-wdmuciach!e, drugi z tyłu-wydmuciach!e) tez sie nieźle kręcą przy tym hałasując. Więc nie jest miło. :/ I chcę właśnie wymienić wentylator na proca i te w obudowie. Trochę szukałem ale za bardzo sie nie znam. Co polecacie? Chciałbym wydajne i ciche ale wiadomo wszytskiego nie mozna mieć. Na procka mam ze 100zł i na budę z 50zł.66C to nie tak dużo, osobiście polecam Tt Big Typhoon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 moim zdaniem to normalna temperatura p4... a na proca szukaj jakiegos pentagrama.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jakieś ręce dowalę Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15619 Co myslicie o tym Pentagramie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeN Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Jeśli chodzi o ten wentyl to na plus napewno można zaliczyć + w miare tani w porównaniu do odpowiednika ZALMAN'a + cichy + dość wydajny Tylko nie spodziewaj się nie wiadomo czego po nim temperatura napewno nie spadnie Ci do poziomu 50°C w stresie, bo to nie realne na P4 przy chłodzeniu zwykłym wentylem. A jeśli chodzi o boxowy wiatraczek to może przydało by się wyczyścić i potraktować go np WD40?? kiedy ostatni raz czyściłeś radiator z kurzu?? Kurz zmiejsza przepływ powietrza a co zatym idzie także ilość ciepła jakie może odprowadzić coolerek. Kolejna sprawa to plontające się kable, może pora je nieco uprządkować i upiąc opaskami żeby ułatwić cyrkulację powietrza a wentyle potraktować WD40. Za temperature może jeszcze odpowiadać bliskość zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 kup freazera 4 i kika wentyli tych po 7ał u ABB na nal allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jakieś ręce dowalę Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 (edytowane) Boxowy wiatraczek czyściłem 2 dni temu. Kable mam poupinane i nie placzą się nie widomo gdzie. A co do zasilacza to jest on dość blisko procesora. No wiadomo nie spodziewam się wielkiego spadku temperatury. Trochę mniejsza na pewno będzie ale przede wszystkim będzie ciszej-a to też sie liczy, nawet bardzo. Edytowane 1 Lutego 2006 przez jakieś ręce dowalę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...