Skocz do zawartości
dar_max

Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

O ile to wogóle rzeczywiste temperatury a nie jakieś przekłamania czujki to Temp1 to pewnie MOBO\

Temp2 to zapewnie czujka pod procesorem

Temp3 to być może dioda wewnątrz struktury krystalicznej procesora - temperatura rdzenia

Jaki masz CPU? Trochę duże te temperatury ale to mogą być też przekłamania.Najlepiej palcem sprawdź na przykład radiator na CPU. Normalnie powinien być gorący, a nawet prawie parzyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takich starych płytach to sprawa z czujnikami wyglądała tragicznie. Lepiej samemu sprawdzić czy Radiator jest gorący. Z drugiej strony te procki dość mocno się grzały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bez przesady mam router zbudowany na komputerku którego sercem jest C533 (PGA370 Mendocino 0.25) i tak się nie grzeje, zrobiłem mu latem test katowałem go przez 3 dni i maks temp jaka uzyskałem była 60C (na chłodzeniu pasywnym zalmana)

a co to SpeedFan to mam o nim takie zdanie, to jest G.... jakich mało !

Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam C366 na SLOT1 i mimo sporego radiadora grzeje się dość znacznie. Bez wiatraczka nie da rady bo się zaraz przegrzewa. Kumpel ma też C533 też na PGA370 i temperatura mu nie spada poniżej 60*C nawet w iddle a w stresie potrafi na 85*C wejść (radiador parzył tak, że się nie dało dotknąć). Tak więc jak widzisz różnie to z tymi prockami bywa i bywało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi