mantiz Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Witam serdecznie. Mam doscy duzy problem. Otoz obecnie korzystam z internetu radiowego. Na balkonie mam zainstalowana antene, a koncowka kabla wchodzi do karty D-LINK Air Wireless Network DWL-510 (teraz mozna spotkac raczej tylko ta karte http://tinyurl.com/cbwgk ktora jest odpowiednikiem mojej), ktora to posiada zakonczenie typu R-SMA (tylko ze zamiast anteny dipolowej jest "przedluzacz" w postaci kabla do anteny na balkonie). I teraz zaczynaja sie schody. Jestem zmuszony do zakupu notebooka, a jak wiadomo posiada jedynie wejscie RJ-45 oraz bezprzewodowa karte sieciowa Wi-Fi 802.11b/g. W jaki sposob moge udostepnic lacze, ktore uzywam obecnie na komputerze stacjonarnym w laptopie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamyk_^ Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Krotka pilka. Prawdopodobnie PC ma karte sieciowa ETH, wiec najprosciej podlacz kabel do PC i do Lapa i probelm z glowy. tyle ze ustaw udostepnienie polaczenia z karty wifi. Jak tak narazie dzialam. Drugim rozwiazaniem jest zakup drugiej karty wifi do PC aby serwowal neta dla Laptopa. Tyle ze oba rozwiazania sa bzdurne bo trzeba miec PC wlaczonego. Wiec wystarczy kupic Router z WIFI do ktorego podlaczysz antene a skretkami od niego laptopa i pc i beda one mogly dzialac naprzemiennie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mantiz Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 No wlasnie... Male niedomowienie z mojej strony... Problem w tym, ze bede mial tylko notebooka, a PC nie... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba89 Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 kupujesz AP i ustawiasz w tryb APClient .. antene podpinasz do tego ap i kablem do lapka albo kupujesz np. linksysa wrt54gl wgrywasz alternatywne oprogramowanie i mozesz go tak ustawic zeby korzystał z neta radiowo a jednoczesnie nadawał neta po mieszkaniu radiowo ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...