hypercube Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Czesc! mam problem, ktory polega na tym, ze nie dziala mi mikrofon. Jest on razem ze sluchawkami i gdy probuje nagrac jakis dzwiek to nic nie slychac, w skype tez mnie nie slychac. Sluchawki dzialaja ok mikrofon jest podlaczony do kompa ale nie dziala. Sprawdzalem czy u znajomych dziala i zadzialal. Jaki moze byc powod tego ze u mnie nie dziala? Moze nie mam kodeka albo cos... Prosze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vvob Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Jeśli korzystasz ze zintegrowanej karty muzycznej to możesz wejście na mikrofon mieć ustawione jako wyjście dla np. subwoofera. Odszukaj / zainstalu program, który dostałeś razem z płytą główna i tam zdefinium wyjścia i wejścia. Możesz też sprawdzić, czy w ustawieniach dzwieku nie ma zaznaczonej opcji 'wycisz'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leoni Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Wlacz regulacje glosnosci (Start-->Wszystkie programy-->Akcesoria-->Rozrywka-->Regulacja glosnosci). Kliknij na opcje-->Wlasciwosci. Otworzy Ci sie okienko wlasciwosci. Tam zaznacz "Nagrywanie". W okienku wlasciwosci nagrywania zobacz czy masz zaznaczony "ptaszkiem" suwak od mikrofonu (opisany jako "Mic", "Mik", ,lub "Microphone"). JEsli nie to go zanznacz. Powinno zadzialac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hypercube Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Jezeli chodzi o przycisk wycisz to jest on odznaczony. Co do drugiej porady wszystko zrobilem tak jak napisales ale mikrofon nie dziala. Tak mam zintegrowana karte muzyczna, a czy powodem moze byc brak jakis kodekow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vvob Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Napisz jaką masz płytę główną, lub poszukaj do niej sterowników audio (do karty muzycznej) i zainstaluj je. Może będzie do tego jakis mixer i tak jak wczesniej mowiłem, może to wejście być zaznaczone jako wyjscie dla niskotonowego. też tak miałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hypercube Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Jest to karta C-Media AC97 Audio Device. Niestety jestem bardzo zielony w sprawach kart dzwiekowych i nie za bardzo wiem co mam dalej zrobic. :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bikol Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 ja na zintegrowanej niemialem problemow, teraz mam Audigy2 i mi niedzial mikrofon za zadne skarby:( Ma da różne wszedzie mam zaznaczony mikrofon i podglosniony na maxa, mam tez gdzies w opcjach zrobione Microfon Boost +20cb i nic :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExodusXXL Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Widze że nie jestem sam :mur: U mnie mikrofon tez jest martwy zmiana sterowników,przełanczanie z wejscia na wejscia i Klapa.Płyta ABIT NF7 (2.0) może jest ktoś madry i wie o co chodzi ??:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...