Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc! mam problem, ktory polega na tym, ze nie dziala mi mikrofon. Jest on razem ze sluchawkami i gdy probuje nagrac jakis dzwiek to nic nie slychac, w skype tez mnie nie slychac. Sluchawki dzialaja ok mikrofon jest podlaczony do kompa ale nie dziala. Sprawdzalem czy u znajomych dziala i zadzialal. Jaki moze byc powod tego ze u mnie nie dziala? Moze nie mam kodeka albo cos... Prosze o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli korzystasz ze zintegrowanej karty muzycznej to możesz wejście na mikrofon mieć ustawione jako wyjście dla np. subwoofera. Odszukaj / zainstalu program, który dostałeś razem z płytą główna i tam zdefinium wyjścia i wejścia.

Możesz też sprawdzić, czy w ustawieniach dzwieku nie ma zaznaczonej opcji 'wycisz'.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlacz regulacje glosnosci (Start-->Wszystkie programy-->Akcesoria-->Rozrywka-->Regulacja glosnosci). Kliknij na opcje-->Wlasciwosci. Otworzy Ci sie okienko wlasciwosci. Tam zaznacz "Nagrywanie". W okienku wlasciwosci nagrywania zobacz czy masz zaznaczony "ptaszkiem" suwak od mikrofonu (opisany jako "Mic", "Mik", ,lub "Microphone"). JEsli nie to go zanznacz. Powinno zadzialac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz jaką masz płytę główną, lub poszukaj do niej sterowników audio (do karty muzycznej) i zainstaluj je. Może będzie do tego jakis mixer i tak jak wczesniej mowiłem, może to wejście być zaznaczone jako wyjscie dla niskotonowego. też tak miałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja na zintegrowanej niemialem problemow, teraz mam Audigy2 i mi niedzial mikrofon za zadne skarby:( Ma da różne wszedzie mam zaznaczony mikrofon i podglosniony na maxa, mam tez gdzies w opcjach zrobione Microfon Boost +20cb i nic :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi