Armani01 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 (edytowane) Zasilacz to Fortron fsp 400-60pfn kupiony na allegro ... mój konfig jest dokładnie taki jak w podpisie (+3 WIATRAKI 80 MM) mam Chiefteca 1136 H i byłem PEWIEN ze wszystko pójdzie idealnie ... podpiąłem wszystko do fortrona ... włączam ... system zaczyna chodzić ... (ale nie ma piknięcia) ... NAGLE po ok 10 s. cyk .... i komp zgasł ... próbuje jeszcze raz i nic ... ani nawet nie próbuje wstać ... wyłączyłem i jeszcze raz i nic .... Teraz system działa na chieftecu ... i jest ok ... ?????????? co to może być ... ??? zasilacz do wymiany ?? Mam starą mobo i ta zasiłka powinna pracować z nią idealnie .... p.s. Zasilacz załączyłem na zwykłym oc takim jak w podpisie (trochę niższym) .... może miałem na deflaucie ?? ... ale co to zmieni ... ?? Edytowane 31 Stycznia 2006 przez Armani01 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Witam. Prawdopodobnie jednak zasiłka wadliwa, działaj z gwarancją (wymiana na nowy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojok Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 A sprawdzałeś miernikiem napięcia? JA niedawno też kupiłem fortrona 400 na allegro, ale okazało się że zamiast 3.3v mam ponad 4V... Na szczęście nie było problemu z gwarancją. Jak nie chcesz wymiany na nowy, to masz 10 dni od zakupu na rezygnację i zarządanie zwrotu pieniędzy. Te Fortrony jednak już nie są nówkami, ani sprzętem highend, więc zdarzają się takie wpadki. Tym bardziej, e jak sprzedawca dostanie kilkaset sztuk, to raczej nie sprawdza napięć we wszystkich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...