Skocz do zawartości
Armani01

Kupiłem Fortrona Fsp 400-60pfn Włączam A Tu Zonk !

Rekomendowane odpowiedzi

Zasilacz to Fortron fsp 400-60pfn kupiony na allegro ... mój konfig jest dokładnie taki jak w podpisie (+3 WIATRAKI 80 MM)

mam Chiefteca 1136 H i byłem PEWIEN ze wszystko pójdzie idealnie ... podpiąłem wszystko do fortrona ... włączam ... system zaczyna chodzić ... (ale nie ma piknięcia) ... NAGLE po ok 10 s. cyk .... i komp zgasł ... próbuje jeszcze raz i nic ... ani nawet nie próbuje wstać ... wyłączyłem i jeszcze raz i nic ....

Teraz system działa na chieftecu ... i jest ok ... ?????????? co to może być ... ???

zasilacz do wymiany ??

Mam starą mobo i ta zasiłka powinna pracować z nią idealnie ....

p.s. Zasilacz załączyłem na zwykłym oc takim jak w podpisie (trochę niższym) .... może miałem na deflaucie ?? ... ale co to zmieni ... ??

Edytowane przez Armani01

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A sprawdzałeś miernikiem napięcia?

JA niedawno też kupiłem fortrona 400 na allegro, ale okazało się że zamiast 3.3v mam ponad 4V... Na szczęście nie było problemu z gwarancją.

Jak nie chcesz wymiany na nowy, to masz 10 dni od zakupu na rezygnację i zarządanie zwrotu pieniędzy.

Te Fortrony jednak już nie są nówkami, ani sprzętem highend, więc zdarzają się takie wpadki. Tym bardziej, e jak sprzedawca dostanie kilkaset sztuk, to raczej nie sprawdza napięć we wszystkich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi