siwyyy Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Mój sprzęt w sygnaturce, doszedł dziś gigabyte 9550, na radiatorku który podgrzewa atmosfere w mojej budzie... Wentyli w budzie brak i myślę to zmienić... Z przodu brak możliwości zastosowania :sad: z tyłu dwa miejsca pod wentylki 80mm. Co polecacie taniego i jeden wystarczy czy dwa :unsure: Procek mam na boxie, nie kręce go więc wystarcza... tylko hałasuje a mi chodzi o cisze (zakup tego gigabyta) Czy jak podepne ten wentyl od proca pod 7V to nic mu nie będzie... bo ten wentyl to 70mm a takie cichutkie i wydajne ciężko dostać. Do obudowy zastanawiam się nad tym http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82450513 czy są one ciche(niesłyszalne) czy może cuś innego w podobnej cenie. I jak rozwiązać problem tego głośnego wiatraka od proca, bez wymiany radiatora... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erOl Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Nie uzywalem tego modelu ,ktory pokazujesz na aukcji. Moge jednak pochlebnie wypowiedziec sie na temat tego modelu http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82450508. Jego czujnik sprawuje sie b.dobrze. Nie przesadza z obrotami. Ostatnio zamontowalem taki u dziewczyny w zasilaczu i na radiatorze. Ten z zasilacza po calym dniu dokreca sie do 1900 obrotow ale jest nie slyszalny. Natomiast na radiatorze kreci sie max 1400 a chlodzi dobrze. Jesli chodzi o wiatrak na twoim boxowym collerze. To puszczenie go na 7V napewno spowoduje wzrost temp. Kwestia jak teraz sie one ksztaltuja. Co do wiatrakow w budzie. Jesli mowisz ze nie masz mozliwosci zamontowania wiatraka z przodu to przynajmniej zamontuj taki z boku budy zeby wpychal zimnie powietrze. Z tylu budy napewno cieple powietrze wyciaga Ci zasilacza, czyli mysle ze jeden dodatkowy powinien wystarczyc. Jesli uznasz ze to za malo mozesz dac 2 na tyl budy i 2 na bok budy. To tyle :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwyyy Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 A są jakieś wentylatory(dmuchwy) motowane do stacji 5.25... W przestępnej cenie w miarę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 ostatnio dodalem do swojej budy 2x arctic cooling fan pro tc na allegro kupilem je za 6,99zl i naprawde wiatraki sa wspaniale, najlepsze jakie mozna kupic za rozsadna cene, w zaleznosci od sklepu komputerowego to chca za nie ok 13zl a w gralu buhaha 29:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...