Skocz do zawartości
trumvir

Problem His Radeon 9600pro Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

karte kupiłem na allegro, ale chyba coś jest z nią nie tk bo po ok 1-2 godzinach

w prawym górnm rogu ekranu pojawia sie dziwny pasek, który znika po wyłączeniu komputera na ok 5min.

sądze że pamięć sie przegrzewa

kOLEGA POWIEDZIAŁ MI ŻE MOŻE TO BYĆ WINA ŹLE WGRANOEGO BIOSU??

MA KTOŚ JAKIEŚ POMYSŁY ZDJĘCIA PASKA(OK1NA 5CM ) MOGE WYSŁAĆ NA MAILA

PROSZE O POMOC:(

PROCESOR PRACUJE AKTUALNIE NA 250 mHZ DO 360 BEZ ARTÓW POTEM WG ATI TOOL POWYŻEJ 380 JUŻ SĄ

PAMIĘĆ NA 598 MHZ@ DO 640 mhz:)

NIEKIEDY KARTA PSUŁA CAŁY OBRAZ NA MONITOŻE (ŻADKO W 2D 2 RAZY NA 1MIESIĄC)

W 3D ZAWSZE W CIĄGU 5MIN KRZAKI ALE BEZ ZAWIECHY

PO ZAŁOŻENIU RADIATORÓW NA PAMIECI BEZ KRZAKÓW W 2D ORAZ 3D

CHOCIAŻ MOHAA NIEKIEDY SIE SYPIE:(

ALE NADAL MNIE WKURZA TEN PASEK

CZEGO TO MOŻE BYĆ WINA

ŹLE WGRANEGO BIOSU??

AHA NA KARCIE JEST ZAŁOŻONY DUŻY CAŁY MIEDZIANY RADIATOR Z WYNTYLATOREM. CIĘZKIE I GŁOŚNE ALE CHŁODZI ŚWIETNIE. PO PRZYŁOŻENU PALCA NA MIEJSCE PO DRUGIEJ STRONIE PROCESORA TO NAWET NIE JEST ON NAGRZENY.

NIE MA W POBLIŻU ŻADNEGO MAGNES MIAŁEM 5 RÓŻNYCH KART GRAF (GF2 MX,GF2PRO, GF4TI, R9550,R9700 I WSZYSTKO OK. A TA.... OBNIŻENIE TAKTOWANIA TEŻ NIC NIE DAJE:) PROSZE O INNE POMYSŁY ALBO ADRES JAKIEGOŚ SERWISU W OKOLICACH POZNANIA LUB ZIELONEJ GÓRU GDZIE BY TO MOŻNA NAPRAWIĆ.

post-132469-1138826816_thumb.jpg

post-132469-1138826870_thumb.jpg

Edytowane przez trumvir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raczej wątpie żeby to był bios, prędzej przegrzewające się GPU lub pamięci. Obniż troche ich zegary i sprawdź czy arty dalej występują. zobacz też organoleptycznie czy coś się za mocno nie grzeje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi