Kenczek Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Jaki wentylator byście polecili, chodzi mi o taki któren by wtłaczał powietrze do obudowy. Wentylator 80x80x25 i żeby był wmiarę wydajny. Według was powinien być wentylator z czujnikiem temperatury czy bez i lepszy 80x80x25 czy 90x90x25??? ( jak byście mogli to proszę odrazu o jakiś link gdzie mógłbym dany wentylatoek nabyć ) Z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palantunio Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Zajrzyj sobie na www.komputronik.pl. Tam jest dużo wentylatorów. Aha i jeżeli jeden ma wdmuchiwać powietrze do budy to przydałby sie drugi które te powietrze będzie wydmuchiwał(chyba że taki juz masz). Poleciłbym ci z czujnikiem. Większe są wydajniejsze i cichsze przy większych obrotach. Takie jest moje zdanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Fander (92) cena nie wysoka, a wydajnosc bardzo duza + cisza, ma potencjometr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kenczek Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 (edytowane) chodzi o ten : http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=22123?? I przynim jest taki niebieski pokrętło nim się reguluje obroty ???? I czy można nastawic tak żeby cały czas na Maxa chodził ??? Edytowane 1 Lutego 2006 przez Kenczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RogerWhite Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Dokładnie ;) tym niebieskim ogonkiem regulujesz obroty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 moze chodzic na max, ale wtedy troszke powietrze szumi i masz przeciag ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kenczek Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 ok dzięki koledzy, a znacie jakiś sklep gdzie mógłbym go kupić powiedzmy za 30zł bo widziałem że one chodzą po 34, 35 zł??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THEJAJO Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Mniej jak 34 chyba nie znjadziesz. Zreszta taka cena jest na http://fander.pl jako sugerowana. Jak masz mozliwosc instaluj najwiekszy cooler jaki mozesz ale pamietaj o obu stronach obudowy - jeden wdmuciach!e, jeden wyciaga powietrze. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 u mnie w mieście jest za 30zł poszukaj na allegro i weź coś z kumplem a wysyłka na pół;) a jak chcesz taniej to arctic cooling pro fan TC, sam je będę kupował jak ktośw moim temacie odpowie;) ew może silverstone http://www.4max.pl/default.asp?tri=B001&produkt=2021 jaki jest nie wiem bo o niego teżw moim topic'u pytam, ale marka mówi sama za siebie, a jest tańszy i niby też cichy:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kenczek Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 (edytowane) no własnie też myślałem nad czymś tańszym i tak dobrym jak Fander i żeby był bez żadnego czujnika temp. tak jak Fander tylko z regulazją manualną obrotów wiatraka tak jak Fander :D Edytowane 4 Lutego 2006 przez Kenczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 jak kupujesz nie więcej niż 1 to nie oszczędzaj jak tak jak ja 4 to oszczędzaj chyba, że masz kase:] ja nie mam więc oszczędzam:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kenczek Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 (edytowane) hmmm... jestem w podobnej sytuacji jak ty też aktualnie kasy niemam bo dzoszły ramy no i planuje grafe zmienić a lepsze chłodzenie by się przeydało. Myślałem nad czymś takim http://www.allegro.pl/show_item.php?item=84085114 Edytowane 4 Lutego 2006 przez Kenczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 (edytowane) nie wiem jakie ma łożysko bo tego łaskawie nie napisali, a w necie szukać mi się nie chce bo mam wymianę zdać z intelowcem;) (wojna??? hehe nie aż tak;) kup AC pro fan TC i regulator obrotów pentagrama albo zalmana (dłuższy kabel) i wyjdzie najtaniej:] pozdro a jaką masz bude i zasiłke???:> Edytowane 4 Lutego 2006 przez blank2424 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kenczek Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 (edytowane) dokładnie taką mam i z takim samym zasilaczem jak tam czyli 350W http://www.allegro.pl/show_item.php?item=84779823 Edytowane 4 Lutego 2006 przez Kenczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lifanek Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 a znacie jakies wentyle co dobrze wlaza za przednia zaslepke?? Z linkiem jak mozna.. z gory thx... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 dokładnie taką mam i z takim samym zasilaczem jak tam czyli 350W 1933118[/snapback] a znacie jakies wentyle co dobrze wlaza za przednia zaslepke?? Z linkiem jak mozna.. z gory thx... nie rozumiem :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lifanek Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 tak zeby dac 2 wentyle (male) kolo siebie zamiast zaslepki (tam gdzie napedy - nigdy nie wiem ile to cali ^^) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Tiatan robi chyba takie zaślepki razem z wentylatorami. Jak nie masz kasy to kupujesz dwie 40 robisz dziury i przykręcasz 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lifanek Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Na tweaku (dzial modyfikacje) jest jeden taki komp z 20 przypilowanymi 40. Ale one sa wcisniete, chyba tez tak zrobie ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 a to rozumiem:] tak jak Ci kolega powiedział robisz dziury i jakoś to mocujesz ja tak mam zamiar zrobić 3 zaślepki łącze ze sobą, robie dziure 120x120mm i daje 120 wentyl:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lifanek Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 sry to nie sa 40 (na tweaku) ale 80 (chyba zamiast 2 zaslepek). Ja zamiast 3 nie moge dac bo mam miditower i bez kieszeni na dysk mam 3 wolne :D:D Chce zrobic tak ze te 80 wejda zamiast 2 zaslepek a za nimi bedzie dysk :D Wiec przy okazji zaoszczedze hajsu (chlodzenie dysku):D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 to dość szerokie musisz mieć zaślepki mi nie wejdą 2 obok siebie bo zaślepke mam niecałe 15 cm ale przecież to norma jest;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lifanek Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 no a jak spiluje troszke ramki od wentyli?? wkoncu nie musze ich przykrecac... Ma ktos linka do tej zaslepki z wentylami?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 no a jak spiluje troszke ramki od wentyli?? wkoncu nie musze ich przykrecac... Ma ktos linka do tej zaslepki z wentylami?? "Ma ktos linka do tej zaslepki z wentylami??" o co chodzi jakby??? myśle że dość pożadnie musiłbyś spiłować praktycznie jedną część zdjąć a nie ma sensu bo z przodu musisz mieć osłonki (grill'e) bo co zrobisz jak będziesz chciał nacisnąć open w cdromie a wysokości pomylisz i włożysz łape w wirnik:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lifanek Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Tiatan robi chyba takie zaślepki razem z wentylatorami. Jak nie masz kasy to kupujesz dwie 40 robisz dziury i przykręcasz 8) o te zaslepki mi chodzi... jak nie znajde to chyba zrobie dziure w gornej cz. obudowy i w lewym panelu (ew. tuba do proca) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 o te zaslepki mi chodzi... jak nie znajde to chyba zrobie dziure w gornej cz. obudowy i w lewym panelu (ew. tuba do proca) :D szczerze... to najlepsze będzie rozwiązanie, bo z zaślepką si ęna.pieprz.ysz wytnij na górze 12cmx12cm i daj tam glacialtecha ciche zaje.biste i wydajne:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...