kamgda Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 co polecacie z pasywnego chlodzenia tak do 150 zl??Pewnie juz bylo wiele takich tematow ale z czasem pewnie wchodzi cos nowego lepszego,moze jest jakas promocja na internecie??Procesor a64 3000,nie bedzie podkrecany.Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
... Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 (edytowane) Scythe Ninja, Thermaltake Sonic Tower, Thermaltake Fanless 103 Ułozyłem według ceny, z tym ze Ninja nie łapie sie w przedziale do 150zł. I musisz pamiętać ze coś takiego jak całkowicie pasywne chłodzenie praktycznie nie istnieje; każdy z w/w modeli w zaleceniach od producenta ma inf. o wentylatorze w obudowie, dla lepszej cyrkulacji powietrza. Edytowane 1 Lutego 2006 przez ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RogerWhite Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 A gdzie bylo napisane "całkowite pasywne chłodzenie" -_- ?? Ninja spokojnie da rade a64 to grzałki przecie nie sa A tak wogle to taka Ninja bedzie sie marnowała przy tym procku B) Kup Freezera 64 pr0 Dzisiaj dostalem ten coolerek i zlego slowa (jak narazie ;)) nie moge o nim powiedziec :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
... Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 (edytowane) ale pytanie brzmiało "co polecacie z pasywnego chłodzenia" - uświadamiam zatem ze termin pasywne chłodzenie trzeba traktowac z dystansem. A freezerowi bradzo daleko do pasywności... Edytowane 1 Lutego 2006 przez ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RogerWhite Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Nie przesadzaj przy niskich obrotach jest praktycznie niesłyszalny albo moze to ja mam jakies dziwne uszy ;) ale w tym momencie to slysze tylko grafe a jesli ja ustawie w trybie 2D na 30% to mam cichego jak makiem zasial kompa :wink: a o cisze zapewne chodzi autorowi tematu. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
... Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 o cisze i o pieniądze - a więć juz teraz, przed zakupem uprzedzam ze trzeba będzie zainwestować w jakieś wentyle do budy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Thermaltake Fanless 103 jest goodi i przez rok staniał jak teraz widze i jestem w szoku!!! o 100zł :D wooow ustaw go górą (niebieskim) nie w strone zasilacza a w stronę boku obudowy i tam daj wentylatorek dmuchający w niego efekt dobry bardzo nawet:) poza tym Ty chcesz passive a może niesłyszalny bo to wbrew pozorom 2 różne rzeczy passive to i niesłyszalny i żadnych wentyli a niesłyszalny to wentyle skręcone na 5v i to bym Ci polecał bo cyrkulację w obudowie musisz mieć dobrą do takiego radiatora na procku:] a jak nie chcesz kręcić to bierz freezer'a 64 puść go na 5v i starczy:) i to będzie najlepszy wybór a za pozostałą kasę kup kontrorel obrotów 5.25 zalmana np za 110 jest i reg 6 wentyli. Ja osobiście tak robie:) i za 200zł mam bezgłośnego kompa wentyle+zalman+freezer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...