Gość Kaaban Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Ostatnio bawiłem sie troche wiatrakiem na procu skończyło sie na tym ze jest ustawiony na niecale 1000 rpm i wogule go nie slychac (taka wydajność mi starcza)po wyciszeniu wszytskiego w kompie (mam jeszcze w budzie 80mm 1500rpm) stwierdzilem ze wiatrak na zasialce (chieftec 410W 120mm) jest za glosny (jak na moje ucho ;) ) ma on ponad 3000 rpm :/ . Czy mozna by go wymienic na TT 120mm (takiego świecącego) na 5V (wyzej jest zaglosny) ?? Czy zasilce to starczy czy potrzeba mocniejszego wiatraka?? z góry dzienx za odp pozdro kaaban Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vvob Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Sprawdź ile ten ma obr/min i porównaj z tym, którego chcesz kupić. Zerknij też na ilość powietrza, którą wentylator przepompowuje na godzinę i także odnieś do starego wentyla. Pozdro. Sprawdź ile ten ma obr/min i porównaj z tym, którego chcesz kupić. Zerknij też na ilość powietrza, którą wentylator przepompowuje na godzinę i także odnieś do starego wentyla. Jeżeli wartości będą zbliżone to śmiało można montować. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Ten na który chce zmienic ma na 5V (na tyle go chce) 1000 rpm nada sie czy zasilacz sie zagotuje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Ten na który chce zmienic ma na 5V (na tyle go chce) 1000 rpm nada sie czy zasilacz sie zagotuje?? ja mam wstawiona akase amber na 5v, zasilacz nie protestuje ;) a tt thunderblade sa glosne nawet na 4V ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 (edytowane) Mi to wystarczy bo poprostu akurat mam takiego TT w chacie najwyzej potem sie zmieni ;) w jakiej zasilce tak masz?? Czyli powinno wytrzymac? Fajnie czy nikt nie pomoze? nie zmienialiscie nigdy wiatraka w zasilce? Edytowane 4 Lutego 2006 przez Kaaban Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinc Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Ja wymieniłem wiatrak w Chieftecu na Arctica 80 x 25 z termistorem. Przy dużym obciążeniu kręci się ok. 2000 - 2200 (max 2500) obr/min. Szum przyjemny dla ucha, zasilacz nie grzeje się, naprwdę polecam. No i cena przedewszystkim. Oczywiście można kupić cichsze wentylatory, ale co z tego ? Niższe obroty i mniejsza wydajność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...