Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi mi o płytki pod AMD. Jak jest z jakością dźwięku Słyszałem że na nForce jest jest bardzo dobry ale jak jest z VIA. Czy na wszystkich płytach jest taki sam, czy się różnią. Jeśli się różnią to które mają najlepszy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Główny wpływ na jakość mają wyjścia i wewnętrzny "przedwzmacniacz" umieszczony na karcie. "Obróbka" cyfrowa sygnału jest w każdej nowej karcie b.dobra. Układ na płycie VIA133A "obcina" najniższe tony - jest to zaletą przy wszelkich głośnikach komputerowych i tanich kolumnach Hi-Fi, gdyż nie wymusza dużej amplitudy w tych zakresach. Ale wracajac do tematu, wybierz SB Live 5.1 bo cena jest teraz "promocyjna", a jakość b.dobra. (wybór idealny jeżeli posiadasz głośniki lepsze od standardowych).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem bo nie testowałem, ale słyszałem, że jakość się poprawiła w porównaniu do układu który był na płytach VIA 133. Jak nikt nic nie napisze to uruchomie u mnie dźwiękówke na 266A (EPOX) i opisze krótko wrażenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mialem płytkę VIA266A z AC97. Uważam, że ten układ dzwiękowy "ujdzie", ale tak używałem zazwyczaj LIVE'a albo dwóch na raz jak bawiłem się w DJ'a.:-) Jedna dzwiękowa (AC97) obsługiwała słuchawki ,a druga (LIVE) dzwięk na impreze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja moge tylko napisac, ze mnie dzwiek na mojej plycie zdegustowal mocno :/ Sluchanie muzyki nie jest juz wtedy przyjemne, w ogole nie czuc basow, ogolnie wtopa IMO :( Nie wiem jak u innych na tej plycie, ale mi sie nie podoba. Wymienilem na Live'a i roznica jest potezna! Z kolei zintegrowany dzwiek na kompie u mojej mamy w pracy ma bardzo dobry dzwiek onboard, ale to jakas stara plyta, na ktorej jest obecnie cel466

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja moge tylko napisac, ze mnie dzwiek na mojej plycie zdegustowal mocno :/ Sluchanie muzyki nie jest juz wtedy przyjemne, w ogole nie czuc basow, ogolnie wtopa IMO :( Nie wiem jak u innych na tej plycie, ale mi sie nie podoba. Wymienilem na Live'a i roznica jest potezna! Z kolei zintegrowany dzwiek na kompie u mojej mamy w pracy ma bardzo dobry dzwiek onboard, ale to jakas stara plyta, na ktorej jest obecnie cel466

Stare plyty lubialy miec zintegrowany dzwiek nie AC 97 tylko np sounblastera czy yamahy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi mi o płytki pod AMD. Jak jest z jakością dźwięku Słyszałem że na  nForce jest jest bardzo dobry ale jak jest z VIA. Czy na wszystkich płytach jest taki sam, czy się różnią. Jeśli się różnią to które mają najlepszy?

NO standard ac 97 dla nie wymagających lekko starcza np gry i jakiś

tam głośniczek ale nawet są za sb 128 pci który kosztuje 75 zł

a wiąc on board ???? chyba nie !!!

ale zawsze taniej no i ja mam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takiej płytce co ja mam to masz wybór on-board, albo nic 8)

Bo genialny ECsik zazwyczaj(chyba że trafisz na dobry model) kłoci się z sblive :wink:

To znaczy muzy se posłuchasz ale itak ciszej niż na chipsetach via 8O a w gry se już raczej nie pograsz bo ci się najczęściej dżwięk zawiesza :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...