Skocz do zawartości
DENEBO

Geforce 4 Mx440 Agp8x 64mb + Tvout

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM WSZYSTKICH !!! :-P

Mam mały problemik, i chciałbym się zwrócić o pomoc w tej sprawie do osób z większym zasobem wiedzy w tym temacie !!! :-|

Posiadam kartę graficzną Geforce 4 Mx440 Agp8X 64Mb + TvOut

Podłaczyłem kartę do TV przez SVideo, i jest Ok...wszystko widać prawidłowo obraz, operacje jakie wykonuje, aplikacje, kolory itd (mam TV Samsung 29' 100Hz więc obraz jest wyśmienity) z jednym tylko wyjątkiem !!!

Chcąc oglądać film DVD lub Dvix na ekranie TV... Uruchamiam np: Power DVD lub inny (bez znaczenia jaki??)

Program się uruchamia, wyszukuję film który chcę włączyć i ...tu występuje problemik.. !!!! :mur:

A mianowicie...Na ekranie monitora jest wszystko Ok, w oknie aplikacji widzę odtwarzany film, lecz na TV jest tylko czarne tło....i nic więcej :wacko: Nie mam pojęcia czym to jest spowodowane ??Najprawdopodobniej chodzi tu o ustawienia i konfigurację sterownika karty(wersja ForceWare 81,95)!! A moja wiedza w tym temacie jest niestety niedostateczna...więc zwracam się do jakiejś Dobrej Duszy o pomoc !!! :lol2:

Pozdrowionka....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem podobny problem na swojej karcie-zapewne wzieles klonuj, czy cos w podobnym stylu-czyli obraz i na TV i na monitorze :) Zobacz czy to samo wystepuje jak dasz obraz TYLKO na TV. u mnie tak to dzialalo, nie chcialo mi sie z tym wiecej bawic :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałem tak jak pisałałeś i jeszcze inne ustawienia..Między innymi Tv ustawiałem jako ekran podstawowy, pomocniczy itd..Sądzę że to nie do końca w tym problem, aczkolwiek mogę się mylić...Dlatego zwracam się o pomoc do :unsure:

do mądrzejszych głów .... haha... B)

Pozdrowionka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi