chopinnn Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Stworzyłem test w java i wszystko było by w jak najleszym porządku tylko panel w którym jest to pytanie jest stałej szerokości i wpisując dłuższa odpowiedz nie widać jej, poza tym obrazek jest widoczny w połowie, i teraz pytanie jak zwięszyć przy takim rozkładzie więlkość panelu próbowalem przez p4.set.Size(x,y) ale rezultatów brak. Jeśli chodzi o dokumentacje to pod hasłem Panel nie widziałem rozmiarów więc pomysły sie wyczerapły. Na razie podaje tylko fragment kodu jak będzie potrzeba to wkleje cały (trochę tego jest). //4 pytanieobrazek=Toolkit.getDefaultToolkit().getImage("matma.jpg");k=new Rysuj(obrazek, 200, 20, 165, 45);pytanie4 = new Label("Pytanie 4. ", Label.CENTER);pytanie4.setFont(new Font("Arial", Font.BOLD, 15));cbg4 = new CheckboxGroup();cb41 = new Checkbox("odp 1", cbg4, false);cb42 = new Checkbox("odp 2", cbg4, false);cb43 = new Checkbox("odp 3", cbg4, false);p4 = new Panel();cb41.addItemListener(this);cb42.addItemListener(this);//dodajemy do wywoływaniacb43.addItemListener(this);p4.setLayout(new FlowLayout());p4.setBackground(Color.blue); // panel p3 kolor niebieskip4.add(cb41);p4.add(cb42);p4.add(cb43);//koniec 4 pytanie.......setLayout(new GridLayout(26, 1)); add(k);add(pytanie4);add(p4);........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haquim Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Nie chcem ci burzyć całej architektury :wink: ale czemu korzystasz z komponentów AWT , kiedy w SWING jest coś takiego jak JPanel a nawet JScrollPanel ? 1.Prawdopodbnie nie odmalowujesz komponentu 2. A JFrame/Frame (Ramka) też musi zmienić swój rozmiar 3.A czy w JFrame pod koniec jest wywoływana metoda pack() ? 4.Jaki layout jest w głównym oknie ustawiony ? Dokumentacja SWING Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...