luk1401 Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Kupiłem pare dni temu kontroler dysków SATA RAID na PCI firmy UNITEK. Nie moge znaleść nigdzie strony tej fitmy. Dokaładny symbol kontrolera SATA3112-150R. Kontroler rewelacyjenie działa pod windowsem XP. Przy starcie kompa Czyta z dysków podłączonych przez kontroler. Jedyny problem to to że chce na dysku SATA zainstalować windowsa XP. Przy instalacji XPka trzeba włożyć dyskietke ze sterownikami, której niestety nie posiadam. W zesatawie była płyta ze sterownikami ale tylko pod windowsa XP i te sterowniki nie chodzą. Musze mieć obraz dyskietki bo inaczej mi nie wyczytuje dysków sata w instalatorze XP. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 (edytowane) Kupiłem pare dni temu kontroler dysków SATA RAID na PCI firmy UNITEK. Nie moge znaleść nigdzie strony tej fitmy. Dokaładny symbol kontrolera SATA3112-150R. Kontroler rewelacyjenie działa pod windowsem XP. Przy starcie kompa Czyta z dysków podłączonych przez kontroler. Jedyny problem to to że chce na dysku SATA zainstalować windowsa XP. Przy instalacji XPka trzeba włożyć dyskietke ze sterownikami, której niestety nie posiadam. W zesatawie była płyta ze sterownikami ale tylko pod windowsa XP i te sterowniki nie chodzą. Musze mieć obraz dyskietki bo inaczej mi nie wyczytuje dysków sata w instalatorze XP. Z góry dzięki za pomoc.kontroler jest oparty prawdopodobnie na układzie Silicon Image, więc spróbuj użyć sterowniki referencyjne do układu Sil 3112 ze strony Silicon image Edytowane 4 Lutego 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1401 Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Dzięki już wszystko działa jak trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...