blank2424 Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 oczywista jednak wole zapytać stoje przed kupnem wentyli AC PRO FAN TC, które mają czujnik temp. czy ten czujnik mogę odciąć i nie będzie mi on regulował prędkości pracy??? ze wzg. że go nie potrzebuje a do kontroli obrotów będę używał panelu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Trzeba go odciac i zmostkowac polaczenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shark19 Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 A dokonał ktoś takiej modyfikacji AC FAN3 TC / FAN Pro TC , a mianowicie wylutował termistor i w jego miejce podłączył zewnętrzny potencjometr np. 100 Ohm ?? Jak to chodzi, jaki jest zakres obrotów. A jeżeli ktoś wie przy jakim minimalnym napięciu lub przy jakich min. obrotach startują te Arctiki, to niech też napisze. Z góry dziękuje za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _ANTEK_ Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 nie wiem czy to cos wniesie do tematu, ale ja bawilem sie tym wiatrakiem .przecielem kabel wyrzucilem ta diode i zlutowalem :) tylko smiga mam zasilacz produkcji CCCP zmodyfikowany przez sasiada, i sa 2 potencjometry jeden ogolny drugi "dostrajanie" zakres dzialania 0-15V wiatrak cichy przy ~6V, rusza od ~4,5V, przy ~15V nie do zniesienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 mam jużje. są ładnie wykonane, jednak przepływ i wydajność pozostawia wiele do życzenia, mój startuje przy ok6,7 v na 5v nie chciał wystartować. napewno bo sprawdzałem:) teraz czekajątylko na zlutowanie i wywalenie tego czujnika który nie wiem po co jest jak na niego powietrze leci:D a takto mozna powiedzieć że wentyl zachwyca wykonaniem:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...