Skocz do zawartości
Nick126

Dodatek Do Win I Problemy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zainst. dodatek vista (chyba tak on sie nazywa) mam teraz przezroczyste okna i chcialbym to wyl. ale nie wiem jak. Moze wiecie jak to zrobic.

przed chwila nasinalem zdaje sie alt*shift i mam jeszcze gorzej, tnz. bardziej widac pulpit-to co jest pod oknem, i pozmienialy mi sie klawisze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No... ja mam dodatek zmieniający wygląd. Ale ja go nie chce usunąć, ja bym chciał tylko zmienić, żeby nie przebijało mi okien, bo to jest bardzo denerwujące, piszę sobie teraz i widze caly pulpit, a forum/wszystko co mam otwarte, jest raczej malo widoczne, na gg cieszko jest pisac bo nie widac za dobrze literek.

Czy da sie to wyłączyć? albo zmniejszyć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz zrobić jakiś screenshot o co dokładnie Ci chodzi? Chodzi Ci o przeźroczystość całych okien czy tylko paska tytułu [ tam gdzie jest przycisk do zminimalizowania, powiększenia i zamknięcia okienka ] ? Bo o ile pamiętam w Vista Inspirat nie było przeźroczystego paska tytułu, potwierdza to też ten screen : http://www.crystalxp.net/galerie/img/th2_130.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba nie jest a raczej na pewno nie jest oryginalny Vista Inspirat :) Spróbuj to odinstalować, potem ew. ponownie zainstalować [ ja polece Ci ściągnięcie themes'a z deviantart.com , tam jest jeden naprawde ładny i dobrze wykonany skin z Visty, instaluje się go banalnie prosto - przekopiowanie folderu do C:\Windows\Resources [ nie wiem jak w tej Viscie, ale jak instalowałem inny skin z deviantart'a to właśnie instalacja polegała na tym ] i odpalenie pliku z rozszerzeniem .msstyle - otworzy Ci się okienko właściwości pulpitu, tam w zakładce wygląd będziesz miał nowy styl, wystarczy wybrać. ].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi