Ooze Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 mam problem - usiłuję zainstalować właściwie już jakikolwiek system na notebooku Compaq evo N1020v. Zaznaczam że nie mam oryginalnej płyty z systemem dołączanej do tego komputera. BIOS zaktualizawałem. Instalowałem na partycję FAT32. Próbowałem następujących rzeczy: 1. Instalowanie Win XP Pro SP2 1.1 - po zabootowaniu komputera z płyty instalacyjnej - instalacja przebiega normalnie ale podczas kopiowania niektórych plików pokazuje się informacja że nie można skopiować pliku(najczęściej drivers.cab ale także czasami inne np. ieakaui.dll) 1.2 - po zabootowaniu z dyskietki startowej Win 98 i rozpoczęciu instalacji przez uruchomienie I386/winnt.exe - instalacja znajdowała się w jednej z poniższych lokacji: - na płycie w napędzie cdrom - na płycie w zmapowanym napędzie cdrom innego komputera podłączonego do sieci lokalnej (używałem do tego dysku startowego z tej strony ) - na innej partycji dysku twardego(instalacja skopiowana z cdromu lub przez sieć lokalną) instalator najpierw pyta się o lokalizację plików instalacyjnych, a potem, bez pokazywania licencji czy pytania się o partycję docelową od razu przechodzi do kopiowania plików(w przypadku niektórych plików skopiowanie nie jest możliwe - np. cyclad-z.inf, cyclom-y.inf potem jeszcze jakieś pliki *.wav i *.png). Po zakończeniu kopiowania komputer restartuje się (już z dysku twardego po wyjęciu dyskietki i cdromu) i instalacja zupełnie jakby zaczynała się od nowa - tym razem już z potwierdzaniem licencji i pytaniem o partycje docelową. Podczas kopiowania plikow instalator z jakiś przyczyn, oprocz wspomnianych wczesniej w tym punkcie plików, nie może skopiować różnych plików *.dll 2. Instalowanie Win 98 - komputer wystartowany z płyty instalacyjnej - przebiega normalnie ale w momencie kiedy próbuje ustawiać sterowniki następuje zwis i już się nie podnosi 3. Wystartowanie komputera z płyty Aurox Live 9.1. - zawiesza się w trakcie uruchamiania cups(natychmiast przewija się kilka ekranów błędów więc chyba nie ma sensu cytowanie tego co zobaczyłem na końcu) Sam raczej wykluczam awarię cdromu czy dysku twardego - przed reinstalacją nie było problemów z komputerem (ponadto patrz powyższy opis). Macie jakieś pomysły? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...