huta Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 cześc mam problem... otóż przy probie zgrania filmu z cd na dysk pod koniec kopiowania tzn 10sek przed końcem wyskakuje błąd że nie można skopiowac pliku. I pisze BŁĄD CRC !!!!!!!!!! co to znaczy ??!! co trzeba zrobić ?????:):) oczywiście poza tym że trzeba wyrzucić komputer do kosza.... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 (edytowane) cześc mam problem... otóż przy probie zgrania filmu z cd na dysk pod koniec kopiowania tzn 10sek przed końcem wyskakuje błąd że nie można skopiowac pliku. I pisze BŁĄD CRC !!!!!!!!!! co to znaczy ??!! co trzeba zrobić ?????:):) oczywiście poza tym że trzeba wyrzucić komputer do kosza.... ;) błąd CRC oznacza ze sektor (jeden lub więcej) na płycie jest uszkodzony i nie można go odczytać, co możesz zrobić np: pobierz program WinISO zrób binarną kopie płyty do pliku .ISO a następnie rozpakuj plik filmu z tego pliku .ISO następnie pobierasz jakiś program do naprawiania plików .AVI i naprawisz uszkodzenia które na pewno będą albo pobierz program do nagrywania płyt CD który ma funkcje szybkiego omijania uszkodzonych sektorów zrób obraz płyty .ISO, potem skopiuj plik na dysk i napraw uszkodzenia w pliku Edytowane 5 Lutego 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huta Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 błąd CRC oznacza ze sektor (jeden lub więcej) na płycie jest uszkodzony i nie można go odczytać, co możesz zrobić np: pobierz program WinISO zrób binarną kopie płyty do pliku .ISO a następnie rozpakuj plik filmu z tego pliku .ISO następnie pobierasz jakiś program do naprawiania plików .AVI i naprawisz uszkodzenia które na pewno będą albo pobierz program do nagrywania płyt CD który ma funkcje szybkiego omijania uszkodzonych sektorów zrob obra płyty .ISO, potem skopiuj plik na dysk i napraw uszkodzenia w pliku troche bardzo skomplikowane :] to możliwe żeby za każdym razem płyta była uszkodzona ??? bo to nie dzieje się z jedną płytą czy dwoma tylko przeważnie tak jest .... ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 (edytowane) troche bardzo skomplikowane :] to możliwe żeby za każdym razem płyta była uszkodzona ??? bo to nie dzieje się z jedną płytą czy dwoma tylko przeważnie tak jest .... ;( to oznacza ze napęd CD jest uszkodzony albo taśma sygnałowa albo kontroler, proponuje zacząć od sprawdzenia taśmy dzieje się tak z płytami tłoczonymi ? Edytowane 5 Lutego 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adokit Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Napisz o jaki napęd chodzi? Może juz powoli bedzie ci padał ( możliwe ze jego czas dobiego końca ) Miałem podobna jazde w moim starym kompie i napedzik dlugo nie wytrzymał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huta Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Napisz o jaki napęd chodzi? Może juz powoli bedzie ci padał ( możliwe ze jego czas dobiego końca ) Miałem podobna jazde w moim starym kompie i napedzik dlugo nie wytrzymał... nie wiem co to są płyty tłoczone, natomiast co do napędu to jest to nagrywarka dvd ale nie wiem jakiej firmy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...