Seaden Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Witam. Niedawno pojawił mi się pewnien problem. Dotyczy on następującej rzeczy. Dawniej na pliki typu avi i mp3 lub inne filmy/muzyka klikałem 2x lewym przyciskiem myszy i się otwierały lub raz prawym i z paska otwórz. Działo się tak gdy polecenie "open" po kliknięciu prawym przyciskiem myszy na plik było pogrubioną czcionką. Niedawno jednak przy klinięciu prawym przyciskiem na mysz polecenie pogrubioną czcionką jest zaznaczone na "modifype it" wiec gdy kliknę na film lub plik z muzyką 2x lewym przyciskiem myszy uruchomi sie to polecenie i mój plik z filmem/muzyką zamienia się na plik test.tmp file. Teraz pytanie: Jak zrobić aby po dwukrotnym kliknięciu lewym przyciskiem myszy na plik on się otwierał czyli przy kliknięciu prawym przyciskiem myszy na plik polecenia "otwórz" było pogrubioną czcionką. Trochę namieszałem, więc tą sytuację przedstawiam również na dołączonym screenie. Pozdrawiam Seaden. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Opcje Folderow -> Typy plikow -> AVI dodaj sobie nowa akcje open jako aplikacje ustaw: "C:\Program Files\Windows Media Player\wmplayer.exe" /prefetch:8 /Open "%L" Przy mp3 to samo tylko jako aplikacje ustaw np. winampa: "C:\Winamp\winamp.exe" "%1" Oczywiscie katalogi pozmieniaj na swoje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...