Skocz do zawartości
neoluckyyy

Proszę O Pomoc - Pamięć Nie Reaguje...

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Dokupiłem do mojego "notebooka" 128 megową kość pamięci gdyż stara nie chodziła (wyswietlałsię błąd ochrony systemu windows a komp się nieuruchamiał nawet w trybie awaryjnym) Po przetestowaniu jej programem memtest86+ okazało się ze jest w 100% "error" czyli zwalona kompletnie. Pomyślałem aaa 32MB i tak miałem dokupić wiecej a teraz czy później jaka toróżnica no i kupiłem na allegro. Przyszła wszystko pięknie i fajnie tylko że po zamontowaniu jej w laptopie problem pojawia się znowu w takiej samej postaci :/ znowu test memtestem i znowu 100% errors czyli co druga kośc zepsuta? Nieee... sprawdziłem u kumpla obie kostki no i są sprawne. To znaczy że chyba z wtykiem na płytce głównej coś nie tak... czy dobrze myślę?? Jak sprawdzić/naprawić to i czy jest to wogóle możliwe? Sam juz nie wiem co mam robić :/ Laptop ma tylko jedno gniazdo na pamięć i ma wbudowane 32MB do niedawna działało tylko z przerwami raz działał a raz błąd. Wyciągnąłem pamięć znowu działał i po dniu wsadziłem i bez problemu działało ale znowu potem po obciążeniu większym błąd wywalał :/

Laptop to Compaq Armada 1700 z procem IP II 266MHz (kolejny problem - nie umiem wejść za chiny do biosu :/ ściągałem pliki ze strony producenta ale tam jest tylko do aktualizacji biosu ale nie wiem jak do niego wejść w celu konfiguracji. Szukałem na forach wszędzie pisze zę na stronie producenta jest program no i ja go ściągam i uruchamiam.. ale aktualizację :-/ Pomoże ktoś??

:(:(:(:(:(:(:(

dziękuję z góry

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie da rady przez F10 i przez inne przyciski też :-/

Kurcze jak to sprawdzić czy to płyta czy tylko styki???

pamięć tak 66MHz

Komputer z wolnym slotem czyli bez pamięci chodzi bezproblemowo a znowu z włożonym jak wyżej :/

********************************************************************************

w/w problem nieaktualny. Mając nadzieję że to te styki rozebrałem laptopa i przedmuchałem mu wszystko wokół slotu pamięci. Komputer się uruchomił i wszystko z pamięcią wporządku ale pojawił się kolejny kłopot :(:(:(

Otóż po jakimś czasie używania (może 15-20minut) laptop sam się wyłącza! Nie mam pojęcia co jest grane wszystko sprawne kabel jest na miejscu (działa z zasilania sieciowego bo nie mam baterii) po wyłączeniu świeci (miga) dioda przy bateryjce (jak ktoś zna obrazek compaqa armady 1700 to wie że z przodu są dwie diody jedna sygnalizująca wlączenie a druga ładowanie baterii i ta druga miga) Zna ktoś może teraz prawdopodobną przyczynę? Już szczerze powiedziawszy mam dosyć :-/

Edytowane przez neoluckyyy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi