Skocz do zawartości
-weS-

Zuzycie Zasilacza

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam taki problem, ostatnio po jakims czasie grania gry potrafily "zwisnac" by po 20 sekundach wszystko wracalo do normy. Historia byla troche dluzsza ale nie w tym rzecz. Uznalem, ze moze byc to z winy przegrzewajacej sie grafy (pasywne chlodzenie, komp blisko kaloryfera ;f) zmienilem wiec obudowe na taka z 2 coolerami na wysokosci grafy nawiewajacymi na nia powietrze.

Wszystko spoko, podpialem, coolerki nawet swiecace -.-

Ale dzis 2 razy zresetowal mi sie komp... raz podczas gry w hl2, drugi raz przy przegladaniu stronek... cze moze zasilacz nie jest za slaby? moze ma za malo mocy po tym jak podlaczylem 2 dodatkowe swiecace coolery -.- nie wiem ile one dokladnie mocy pobieraja... moj config w podpisie.. do zasilacza sa podpiete:

- plyta glowna :P 2 wejscia, to duze i mniejsze :P

- nagrywarka sony 24x

- dysk

- no i teraz te 2 coolery...

Dodam ze wczesniej nic takiego sie nie dzialo (tzn nim zmienilem obudowe).

Co prawda malo rzeczy jest podpietych ale GF6600 i p4 2.66 moze ciagna dosc duzo? Prosze o jakis info.....

Ew. jesli jest tak jak mysle, to moge odpiac wypalarke dopoki nie zmienie zasilacza i tak z niej korzystam raz na rok -.- ale czy to cos by dalo?

Edytowane przez -weS-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podaj dokładny model zasilacza - Chieftec 350W to za mało (były różne wykonania, o innych prądach na poszczególne linie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://extreme.outervision.com/index.jsp

Ten kalkulator mi pokazuje, ze potrzebowalbym 263W przy 100% wykorzystaniu...

Model zasilacza to GPS-350EB-101 A

UPDATE

Heh. Z tego co wiem to dzisiaj byly u nas zaniki napiecia na osiedlu... qmpel mi sie zalil ze nie zapisal pracy na studia podczas pisania i mu sie pod koniec skasowala ;) Wyglada na to, ze poprostu dziwny zbieg okolicznosci...

Edytowane przez -weS-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi