wojtek4994 Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 1. Witam! Mam mały problem z płytą wymienioną w tytule. Mianowicie po zmianie jakiegoś ustawienie w BIOSie, komputer musi się zrestartować - to oczywiste, ale kiedy zapiszę ustawienia, komp wyjdzie z BIOSu, zachowa się jak przy normalnym restarcie, ale monitor się już nie włączy. Muszę wyłączyć komputer "ręcznie" :) i uruchomić go po kilku minutach (3-5). Wówczas włączy się normalnie, załaduje się system, mogę wszystko robić bez ograniczeń, ale kiedy go wyłącze/zrestartuje przy ponownym uruchomieniu znowu jest to samo - muszę go zgasic i odczekać. Jeśli zmienię ustawienia z powrotem na fabryczne, wszystko jakby wraca do normy, tzn. komputer włącza się od razu, restartuje normalnie itp. Co może być tego przyczyną?? Proszę o pomoc. 2. Poszukuję jakiegoś opisu BIOSu, jak działa/do czego służy każda funkcja, do płyty K8NGM-V. Nie wiem czy ta płyta jest aż takim złomem czy jest tak rzadko spotykana, że nigdzie nie ma tego typu informacji na jej temat :/. Proszę również o jakieś linki z dobrymi stronami ogólnymi o procesorach/płytach głównych, gdzie znajdę jakieś ogólne opisy standardowych funkcji, porady nt. płyt głównych itp., ogólnie wszystko dla hardwareowców :D. Proszę o posty dot. jednego z dwóch tematów :) na prawdę potrzebuej waszej pomocy! z góry dzieki i pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jroger Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Z tego co widze na fabrycznych idzie normalnie,spróbuj włączać opcje powoli np.po 2.i obserwój co sie dzieje może złom to za dużo powiedziane poprostu jest to sztuka żaden cud techniki :) moge ci wysłać zdjęcia moich ustawień bios myślało nad nimi 2 informatyków i ja narazie chodzi dobrze wrazie czego pisz jroger Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...