mellodeque Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Witam, Nie wiem czy było, nie znalazłem Poszukuję wentylatora+radiatorek - ogólnie zestawik do 250PLN, nie za głośny ale wydajny (nie może być głośniejszy niż oryginalny BOX'owy INTELA) Chcę pracować na Overclockingu 20-30% (przy 30% mam 3,9Ghz) - i jak efektywnie go wychłodzić, jak mówiłem, w miarę cicho, a przede wszystkim skutecznie) do wydania około 250PLN. Chłodzenia Wodne nie wchodzą w grę. JEsli możecie podajcie modele wiatraków jakie byście polecali, co do miejsca w obudowie, to mam Chieftec'a seria UNI (MID Tower) - z tyłu mam zamontowane 2x12cm wiatraki z ograniczonymi obrotami - sobie pomalutku się kręcą. Plyta P5WD2 Premium Poza tym pytanie, jak sie ma praca na podkręconym procku o 30% w stodunku do Pamięci RAM, Dysków itp. Czy system będzie stabilny? Robiłem próbki z podkręceniem i jest OK, nawet na BOX'ie - coprawda miałem go na chwilę jako 3,9Ghz, tylko by wykonać test PCMarkiem. Jakie chłodzenie polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 jest jedno najsensowniejsze wyjście: http://allegro.pl/show_item.php?item=84769665 nic lepszego nie znajdziesz, chłodzenie przy najniższych obrotach będzie bliskie niesłyszalności Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 No jeszcze nowy Thermalright HR1 wchodzi w gre. A czy twoje mobo nie ma zablokowanych zegarow dla PCI/AGP ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mellodeque Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Nie wiem czy ma zablokowane. Powinno miec, nie chciałbym by okazało sie że Dyski bedą jakieś fanaberie uskuteczniać. Obadam Te dwa modele... coolerków... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Do 250 zeta to Ninja+Fander albo TT Big typhoon albo tak jak ktos wspominał Thermalright HR1 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...