Gość <account_deleted> Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Składam serwer, który ma chodzić 24h/365dni w roku i obsługiwać 11 urządzeń pomiarowych. Komputer będzie klimatyzowany, więc będzie miał idealne warunki pracy. Czy jest sens inwestować w ECC? Tzn, czy komuś takie pamięci "uratowały życie"? Bo może lepiej nadmiar gotówki przeznaczyć na szybkość i pojemność... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Jesli serwer ma pełnić odpowiedzialne zadanie to zabezpieczeń nigy dość, nie wiem czy ECC komuś uratowało zycie, ale skoro stosuje sie te pamięci do pracy w serwerach to chyba coś to daje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Serwer jest bardzo ważny i w dodatku musi być szybki, więc 0.5GB/s zysku na transferze w RAMie jest dla mnie istotne - m. in. stąd moje pytanie ... ale skoro stosuje sie te pamięci do pracy w serwerach to chyba coś to daje.Chyba coś daje? Hmm, jeszcze poczekam, może ktoś napisze coś pewnego ;) A jak nie, to kupię Ultra Low Latency non-ECC :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...