Necromancer Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Witam wszystkich! Mam straszne problemy z kompem i nie wiem o co chodzi. Mam Athlona 2500+, Radeona 9600, 512 MB RAM, płytę główną MSI K7N2 FSB 400. Problem polega na tym, że komp po prostu sam mi się wyłącza. Myślałem, że to wina chłodzenia na procku bo miałem ponad 40 stopni. Teraz zmieniłem wentyl, mam między 32-35 ale i tak jest to samo. Nie jest to też wina zasilacza ani grafiki bo sprawdzałem czy jest to samo na innym sprzęcie no i oczywiście jest. Moim zdaniem jest to wina chłodzenia, tylko nie wiem czego. Czy RAMu, czy płyty głównej czy jeszcze czegoś innego. Komp żeby w ogóle mi się odpalił i chodził w miarę stabilnie jest ciągl otwarte i chłodzi go duży wiatrak :) Jednak to nic nie daje gdy odpale jakąś grę, a nawet Winampa. Pochodzi trochę i znowu sam się wyłączy. Kolejną ciekawą rzeczą jest to, że żeby włączyć go z powrotem muszę odłączy kabel od zasilacza i wsadzić jeszcze raz, dopiero wtedy odpali :) POMÓŻCIE ! ! ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
btn Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 (edytowane) Podaj jaki masz zasilacz. prawdopodobnie on jest przyczyną tego zamieszania. Zacznij rozglądać się za nowym modelem. Edytowane 9 Lutego 2006 przez btn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Necromancer Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Zasilacz mam 300W, jakiś standardowy INC czy coś takiego. Próbowałem na zasilaczu 350W, też jakimś bezfirmowym i było podobnie. http://allegro.pl/show_item.php?item=85389470 Taki będzie OK ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Witam. Jak najbardziej zasiłka wporzo. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Necromancer Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Myślicie, że właśnie to jest tego przyczyną, nie ma innych mozliwości ?? Kuipie ten zasilacz i zobaczę czy będzie dalej wariował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...