nuna Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Siemka Mam malutki problemik gdyż mam programik który sortuje tablice liczbową i chciałabym aby sortował tylko liczby 0 i 1 #include <iostream.h>#include <stdio.h> #include <conio.h>#include <stdlib.h>const int n=10;/*-----------------------------------------*/void qsort (int *tab, int lewy, int prawy);/*-----------------------------------------*/int main (void) { int tab[n], i; srand(time(0)); for (i=0; i<n; i++) { tab [i]=(1+rand()%100); } cout << "Przed sorotwaniem:\n\n"; for (i=0;i<n;i++) { cout << tab [i] << " "; } cout << "\n\n\nWcisnij ENTER by posortowac niemalejaco\n"; getchar(); cout << "\nPo sortowaniu:\n\n"; qsort (tab,0,n); for (i=0;i<n;i++) { cout << tab [i] << " "; } getchar();}void qsort (int *tab, int lewy, int prawy) { int v=tab[(lewy+prawy)/2]; int i,j,x; i=lewy; j=prawy; do { while (tab [i]<v) i++; while (tab[j]>v) j--; if (i<=j) { x=tab [i]; tab [i]=tab[j]; tab[j]=x; i++; j--; } } while (i<=j); if (j>lewy) qsort(tab,lewy, j); if (i<prawy) qsort(tab, i, prawy); } Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuna Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Widzę że nikt nie chce mi pomóc nio to ok dzieki:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekdd Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 skoro napisałaś taki program do sortowania liczb w tablicach to jaki problem napisac program sortujacy 0 i 1 ? :) if(dana liczba > max) max = dana liczba ; - to tak ogolnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...