krudki Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Witam. Zwracam się do was jako do specjalistów i mam nadzieje, że mi pomożecie :) Mój problem jest bardzo dziwny i nigdy wcześniej nic takiego nie spotkałem. Dziwnie to opisać, ale spróbuje na przykładzie... W małych programach (takich jak playery, alcohol 120% itp.) pliki .exe zmieniają swój rozmiar. Co za tym idzie, nie włączają się i jedyną opcją jest reinstalacja (a to długo trwa tak każdy pokoleji). Dla przykładu: Program vplayer (freeware), gdy go pierwszy raz instaluje to wszystko działa. http://img332.imageshack.us/img332/4290/zonk28ki.jpg Potem, gdy wyłącze komputer i włącze spowrotem to rozmiar pliku się zmienia. http://img263.imageshack.us/img263/3628/zonk16md.jpg W tym drugim przypadku, jak chce włączyć program to kursor zmienia się na "strzałkę z klepsydrą" na sekundę potem znów przybiera postać "strzałki" i nic się nie dzieje. Wiem, że to bardzo dziwny problem, ale może ktoś zna rozwiązanie. Mój system: win XP , SP2 (wszystko oryginalne, te programy nie są crackowane, ani nic takiego). Btw. nie wiem czemu, ale to działa tak na różnych systemach windowsa i tylko gdy JA instaluje :rolleyes: Nie wiem siedze w kompach już przeszło 10 lat i nigdy wcześniej z tym się nie spotkałem. Czy robie coś źle :P ? Z góry dzięki za pomoc :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Moze virus? Sprawdz system jakims antyvirusem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krudki Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Napewno nie wirus, sprawdzałem 1000 razy robiłem formaty 1000 razy.... Moim zdaniem jest to błąd windowsa, który "te mniejsze" exeki sobie zmienia ich rozmiar na większe (nie wiadomo czemu) Tzn. to tylko moje spostrzeżenie, bo to troche dziwne u innych jest dobrze, a u mnie od już jakiegoś dłuższego czasu tak jest, jakbym coś robił źle albo windowsy robiły coś nie tak, bo jak już mówiłem raz widze coś takiego :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f1zZ Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 moze cos z dyskiem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 (edytowane) heh.. no są osoby których komputery po prostu nie lubią.. mój brat jest tego dobrym przykładem.. Siedze miesiac czasu dzień w dzień przy kompie po 12h - ani jednego zwisu... usiadł mój brat, przewinał piosenkę w winampie i RESET :lol: inna możliwość to taka.. że nasz polskie komputery przyzwyczaiły sie do nieleglanego oprogramowania i na nim chocża lepiej niż na oryginalnym :D no a trzecia... ja bym zaczął od ustawienia defaultowych wartości w biosie... zwłaszcza timing ramu, wymiany pamięci ram, potem zasilacza, dysku... rzadko kiedy nie da się wyjaśnić prosto jakiegoś dziwnego zjawiska... :twisted: (a powstało 9 serii Archiwum X :D ) Edytowane 10 Lutego 2006 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...