PhoeeeniX Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Witam. Planuje zakupić dysk więc zwracam sie o rady. Mam już 2 dyski: pierwszy to seagate 40GB barracuda ATA IV a drugi IBM 20GB deskstar. Zastanawiam się czy sprzedać te 2 dyski i kupić 1 większy 120GB lub 160GB lub dokupić jeden 80GB i czy mój zasilacz Chieftec 420W wytrzyma z 3 dyskami, prescottem i 4 kościami pamięci, oczywiscie reszty chyba nie potrzeba wymieniać. Dużo dobrego słyszałem o Samsungu SPinPoint i także o tym że Seagate troche zaczyna leniwieć :) Myśle o dysku jesli bym dokupywał 80GB to SATA a jeśli 120-160GB to nie wiem jesczze, z 8MB cache i aby nie wyrczał ( nie był głośny ). Mam jescze pytanko mianowicie czym się różnią typy łożysk w dyskach i czy wielkośc pamieci podręcznej wpływa na coś ? Szukałem na forum o typach łożysk niestety nigdzie nie znalazłem dokładnego opisu. Troche się opisałem więc czekam na wasze rady :] Jakby co to pytać i odpowiem na pytanka :) Niech moc będzie z wami !! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Witam. Co do zasiłki spokojnie wyrobi. Z łożyskami dzisiaj wszystkie twardziele pomykają na olejakach, Kasza (pamięć podręczna) pomaga przy np kopiowaniu małych plików (dysk nie rzęzi). Polecam kupić coś większego (160G) a małe dyski wywalć, no może zostać 40. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...