majki Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Czy sluszne sa moje przypuszczenia ze to to wina karty muzycznej czyli zabytkowe SB awe 64 sprzed hmm 2 lat ? Bo jak rozkrecam basy na polowe juz zaczyna to troche 'pierdziec' i nie gra czysto.. Jak myslicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 kup sobie live'a to zobaczysz jaka jest różnica !!! :roll: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 te głośniki to nie zaden cud techniki. sa dobre, ale jak zrobisz za glosno i dasz za duzo basu na wooferku, to beda pierdziec i sie krztusic. A live!'a to tez warto kupic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Warto kupic SB Live! Marnowac dwa przerwania. 200 MB smieci na dysku. I modlic sie aby nic nie trzeszczali i charczalo :) JASNE KUP SOBIE SB LIVE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Warto kupic SB Live! Marnowac dwa przerwania. 200 MB smieci na dysku. I modlic sie aby nic nie trzeszczali i charczalo :) JASNE KUP SOBIE SB LIVE a Ty skad wziales te informacje? jedno przerwanie, 2,3mb drivery kX, nic nie trzeszczy. Zastanow sie co za bzdury wypisujesz, a nie piszesz glupoty, zeby kompleksow pozbyc chyba? Moze Twoj live tak dziala, to tylko dowod Twojej bezradnosci, jesli nie umiesz karty skonfigurowac. :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpEEdO Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Pewnie karta cos... sprobuj ja przyciszyc a rozkrec glosniki ! I btw. od razu taka rada dla wszystkich ktorzy maja zestawy glosnikowe z subwoferem. Jak wiadomo skrzynki od subwoferow (komputerowych oczywiscie) sa cholernie male... Dlatego niema sie co dziwic ze bass harczy, pierdzi czy cosik innego sie z nim dzieje przy glosniejszym graniu... Teraz rada !!! Za baaaaaaaaaaaardzo male pieniadze, Wasz basik moze grac 2 razy lepiej, 2 razy glosniej, i wszystko ogolnie 2 razy lepiej niz wczesniej :D Odpowiedzia jest wiskoza (czy jak to sie pisze)... Zauwazcie ze niema tub basowych bez obicia wczesniej wewnatrz wiskoza... Chociaz przy takich duuuzych tubach to "niema zbytniej roznicy" w odsluchu, gdyz jak puscimy taka z glosnikiem o srednicy 30-40 cm. to zabardzo niewiadomo co sie dzieje :D ale przy takich malych zestawach jak subwofery komputerowe to normalnie ta cala wiskoza wyprawia CUDA !!!!! Mowie Wam.... Super wyglusza, wszelkie rezonanse zbiera na siebie, (nieodbija sie dzwiek "bezsensownie" od scianek), nietylko mozecie wlaczyc glosniej swoj zestawik ale tez i na takiej samej glosnosci (jakiej uzywaliscie dotychczas) basik wydobywa sie o duzo lepszej jakosci... Ja tak zrobilem z zestawem SAMSUNG SMS 5100 i wedlug mnie subwofer gra ok 2 do 3 razy lepiej !!! Jednym slowem > sklep z glosnikami, radiami samochodowymi i tego typu sprzetem (nie jakies RTV zwyczajne, bo tam nawet niewiedza co to jest wiskoza) > proscie wiskoze > i za wlasciwie 5 zeta albo nawet i mniej macie 2 razy lepszy zestaw w domu (tzn. basssssssssssss ale to chyba glownie oto chodzi w tych calych zestawach). Takze kto chce niech sie pobawi (wedlug mnie zabawa zarabista), jak Wam sie niechce to wyslac wszystkie subwofery do mnie, zrobie wam z nimi tak ze nawet ich niepoznacie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Czy sluszne sa moje przypuszczenia ze to to wina karty muzycznej czyli zabytkowe SB awe 64 sprzed hmm 2 lat ? Bo jak rozkrecam basy na polowe juz zaczyna to troche 'pierdziec' i nie gra czysto.. Jak myslicie? sorry że troche offtopic ale czy ty jesteś ten Majki od Korzenia (Chopiny polskiego HH)??. Tak mi sie skojarzylo bo akurat temat o muzyce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Czy sluszne sa moje przypuszczenia ze to to wina karty muzycznej czyli zabytkowe SB awe 64 sprzed hmm 2 lat ? Bo jak rozkrecam basy na polowe juz zaczyna to troche 'pierdziec' i nie gra czysto.. Jak myslicie? sorry że troche offtopic ale czy ty jesteś ten Majki od Korzenia (Chopiny polskiego HH)??. Tak mi sie skojarzylo bo akurat temat o muzycehehe ;) Nie to nie ten majki, choc jak powstal moj nick to wogole o tym majkim nie slyszalem. Ale hh tez sie interesuje miedzy innymi dlatego moge sie czesto pochwalic znajomym pokazująć im swoj nick na roznego rodzaju stronach o hh oraz w piosenkach :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Czy sluszne sa moje przypuszczenia ze to to wina karty muzycznej czyli zabytkowe SB awe 64 sprzed hmm 2 lat ? Bo jak rozkrecam basy na polowe juz zaczyna to troche 'pierdziec' i nie gra czysto.. Jak myslicie? sorry że troche offtopic ale czy ty jesteś ten Majki od Korzenia (Chopiny polskiego HH)??. Tak mi sie skojarzylo bo akurat temat o muzycehehe ;) Nie to nie ten majki, choc jak powstal moj nick to wogole o tym majkim nie slyszalem. Ale hh tez sie interesuje miedzy innymi dlatego moge sie czesto pochwalic znajomym pokazująć im swoj nick na roznego rodzaju stronach o hh oraz w piosenkach :)Majki i Korzeń studio Schron :) zajebista sprawa całe ZIP tam prawie wyszło i dużo hardcorowej warszawy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bikert Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Ja mam Creative 5.1 Inspire i do tego dostałem SB Live! 5.1. Wszystko gra fantastycznie (jak za takie pieniądze). Polecam tą kartę dźwiękową. Dobrą cechą zestawów Creative'a jest drewniany subwoofer. Nie ma porównania z plastikowym badziewiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qra Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Jeżeli dobrze pamiętam to w AWE 64 był jeszcze wbudowany wzmacniacz i teraz albo były odzielne wyjścia line out i speaker, albo były zworki przelączające lineout/speaker, czyli może się zdażyć że przesterowujesz wejście wzmacniacza w głośnikach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 A tą kartę mam ja i jest ok. Jedna z lepszych kart. Sprawdz tylko to co "gra" napisał(a). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qra Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 A tą kartę mam ja i jest ok. Jedna z lepszych kart. Sprawdz tylko to co "gra" napisał(a). Tak tylko dla jasności To jest Q nie G i jestem ON nie ONA :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Sorki ale chwilkę nie było mnie na forum i po raz pierwszy Ci odpisywałem. Wybacz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...