raffall Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 (edytowane) Mam problem z kartą Sound Blaster Audigy 2. Otóż komp podczas grania zawiesza się, a z głośników słychać dziwny dzwięk. Dzieje się tak np. w grze F.E.A.R. Moja konfiguracja: AMD Athlon XP 2200+ (1800 Mhz) Gigabyte GA-7VT880-L 1 GB ram Twinmos (400 Mhz) GeForce 6600GT Leadtek A6600GT-TDH 128MB Maxtor DiamondMax 10 250 GB (16MB) 6L250S0 SATA + NCQ Creative Audigy 2 ZS Nic nie podkręcałem i w niczym nie grzebałem. Mam najnowsze sterowniki ze strony Creative'a. Edytowane 10 Lutego 2006 przez raffall Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Wloz karte w inny slot. Napisz czy pomoglo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raffall Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Wloz karte w inny slot. Napisz czy pomoglo. Próbowałem i nic z tego. Dodam, że nie we wszystkich grach tak się dzieje. Niektóre np. PES 5, Starcraft działają dobrze. Ktoś jeszcze ma jakiś pomysł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 A skąd wiesz, że to karta? A zasilacz jaki masz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raffall Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 A skąd wiesz, że to karta? A zasilacz jaki masz? Dokładnie taki: Hiper HPU-3S350 350W bulk Wydaje mi się że moc ma wystarczającą do mojego sprzętu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 (edytowane) Tak, zgadza się... powinien wystarczyć... skoro to nie zasilacz to nie wiem co... pokombinuj z różnymi sterownikami... wyłącz AC97 na płycie głównej... w opcjach gry może EAX wyłącz - też czasem rozwiązuje problemy... nie mam więcej pomysłów :-| EDIT: A tak mi jeszce do głowy wpadło... wyjmij kartę i zobacz, czy na zintegrowanej też się tak dzieje... wtedy będzie wiadomo przynajmniej czy to dźwiękówka powoduje problemy... Edytowane 11 Lutego 2006 przez .:SpIrIt:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raffall Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Tak w ogóle jak wyłączyć EAX ? Są jakieś inne sterowniki (np. jakieś alternatywne jak w przypadku kart grafiki) do tego modelu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...